Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Klaus Iohannis, declarații după tragediile recente din România. Ce priorități are șeful statului în perioada următoare

În prima apariție de după tragediile recente, președintele Klaus Iohannis a prezentat prioritățile pe care le are România în perioada următoare. Șeful statului a făcut declarații marți la Palatul Cotroceni, la întâlnirea cu şefii misiunilor diplomatice.

Pe scurt, Klaus Iohannis le cere instituțiilor să lucreze pentru ca țara noastră să poată adera la Spațiul Schengen și la OCDE, iar românii să poată intra în Statele Unite fără viză.

Klaus Iohannis, președintele României: „Aderarea României la Spațiul Schengen rămâne o prioritate pentru perioada următoare. Locul României este în Spațiul Schengen, iar acest obiectiv trebuie să fie atins”. 

„Dorim să creștem prezența americană în regiunea noastră sub toate aspectele sale, militară, economică, energetică și politică. Vom continua să acționăm împreună cu partenerii americani pentru obiectivul comun de accedere a României în programul Visa Waiver”.

Aderarea României la OCDE rămâne un obiectiv major de politică externă. Veți continua să vă implicați cu toată seriozitatea în avansarea acestui proces. Aceste presupune și o transformare internă a politicilor, a practicilor și a legislației, dar care ne va aduce beneficii clare și încurajez toate instituțiile interne să rămână implicate și active”.

„Vom continua să sprijinim multidimensional și cuprinzător pentru Ucraina, atât timp cât va fi necesar”.

„Totodată, vom continua să fim alături de Republica Moldova, grav afectată de război, prin asistență financiară, expertiză și sprijin politic fără precedent, în edificarea unui parcurs european ireversibil, dar și în construcția unui stat sigur și prosper”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE