Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucraina crește producția de armament. Vrea să fabrice mai multe rachete, drone și vehicule blindate

Ucraina va crește la maximum producția de armament și tehnică militară. Anunțul a fost făcut de Volodimir Zelenski, care a precizat că Ucraina dispune de fondurile necesare pentru a face acest lucru. Printre priorități se numără fabricarea mai multor rachete, drone și blindate, în condițiile în care armata ucraineană încearcă să rupă liniile de apărare ale Rusiei în teritoriile ocupate din sud-estul țării.

Armata ucraineană avansează pe frontul de sud încet, dar sigur

Kievul a confirmat încheierea operațiunii de eliberare a localității Robotine din regiunea Zaporojie, punct cheie pe frontul din sud. Anunțul marchează un nou avans al armatei ucrainene, care urmărește blocarea rutei terestre ce leagă Rusia de peninsula anexată Crimeea.

Totuși, progresul în zonă este lent, trupele ucrainene fiind nevoite să depășească câmpuri minate extinse.

Iar pe frontul din nord-estul Ucrainei, localnicii se împotrivesc apelurilor autorităților de evacuare. În localitatea Kupiansk, în ciuda intensificării recente a operațiunilor ofensive ale Rusiei, locuitorii insistă să rămână. Oamenii se tem că dacă își vor părăsi casele vor trăi în sărăcie.

Între timp, președintele Zelenski nu exclude ca anul viitor să fie organizate alegeri prezidențiale, dar și parlamentare, chiar dacă țara este în plin război. Anunțul a fost făcut în timpul unui interviu TV.

Iar ministrul rus al Apărării a publicat înregistrări video cu trupele sale care atacă armata ucraineană pe frontul de sud.

De asemenea, a anunțat că a doborât mai multe drone ucrainene, inclusiv în peninsula anexată Crimeea. Moscova a mai anunțat reținerea unui cetățean rus, fost angajat al consulatului american din Vladivostok, pentru că ar fi transmis informații de război unor diplomați americani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE