Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE 16 ucraineni au fost răniți după ce autocarul în care erau a intrat într-un limitator de înălțime, în Năvodari

16 ucraineni au fost răniți, după ce autocarul în care erau, a lovit luni seara un limitator de înălțime, în Năvodari. În total, la bord, erau 40 de pasageri, dintre care trei copii. Autoritățile au activat Planul Roşu de Intervenţie, a informat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Autocarul care se ducea în Ucraina a izbit limitatorul de înălțime care proteja un pod de cale ferată. Autovehiculul a fost strivit în partea de sus, iar caroseria, distrusă.

Pasagerii au povestit despre momentul când au auzit bubuitura. Unii dintre ei chiar au încercat să ajute, după impact.

Pasager: „Am ajutat cu o targă. Așa se face, că suntem oameni. Români, nu?”

Câți răniți ați scos?

„Mulți”.

Pasager: „Nu ne-am dat seama ce s-a întâmplat. Totul a fost foarte repede. Mai mulți oameni au fost răniți și acum sunt la urgență”.

„Presupun că șoferul nu a observat limitatorul de viteză”, a mai declarat un călător.

Forțele de intervenție au activat Planul Roșu, iar la fața locului au fost trimise mai multe ambulanțe. În total, 16 cetățeni din Ucraina au fost răniți. Opt dintre ei au ajuns la spital.

Ana Maria Stoica, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea: „La fața locului au fost angrenate aproximativ 50 de cadre din cadrul ISU Constanța. Când au ajuns, colegii au găsit aproximativ 40 de pasageri. Au fost evaluate medical mai multe persoane. Au fost trei minori în autocar, dar care nu au avut nevoie de îngrijri medicale”.

„Având în vedere numărul de persoane implicate, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie”, potrivit Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Ancheta va stabili de ce șoferul autocarului a ratat semnele de circulație care avertizau limitatorul de înălțime. Persoanele nevătămate au fost preluate de un alt autocar, cu destinația Odesa.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE