Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministerul rus al Apărării: Armata a dejucat noi atacuri cu drone ucrainene

Noi atacuri nocturne ale dronelor ucrainene în regiunile Tula şi Belgorod (vest) au fot dejucate de armata rusă, a anunțat Moscova marţi dimineaţa, relatează AFP.

Două "vehicule aeriene fără pilot au fost distruse de apărarea antiaeriană în serviciu deasupra teritoriului regiunii Tula", situată la sud de regiunea Moscova cu care se învecinează, a transmis Ministerul rus al Apărării pe Telegram.

O altă dronă a fost doborâtă, de asemenea, în regiunea rusă Belgorod, la graniţa cu Ucraina, luni în jurul orei locale 23:00 (20:00 GMT), a declarat sursa citată.

Ministerul nu a făcut publice informaţii privind eventuale victime sau daune.

Atacurile cu drone împotriva teritoriului rus şi a peninsulei Crimeea anexată în 2014 s-au intensificat în ultimele săptămâni, vizând în special capitala rusă pe fondul unei contraofensive a Kievului declanşată la începutul lunii iunie.

Drone americane interceptate de ruși deasupra Mării Negre, în apropiere de Crimeea

Rusia a declarat luni că ridicat de la sol două dintre avioanele sale de luptă pentru a intercepta două drone americane de recunoaştere deasupra Mării Negre, în apropiere de Crimeea, un tip de incident care a devenit frecvent în ultimele luni, relatează AFP.

După "detectarea unui zbor spre frontiera de stat rusă", Moscova a trimis două avioane de luptă pentru a "preveni o posibilă încălcare a frontierei" şi pentru a "contracara (misiunea) de recunoaştere" a dronelor, a transmis Ministerul rus al Apărării pe Telegram.

Ministerul a adăugat că aceste nave americane fără pilot, Reaper şi Global Hawk, "efectuau o misiune de recunoaştere în regiunea peninsulei Crimeea" anexată în 2014 de Rusia.

După sosirea avioanelor ruseşti, dronele "şi-au schimbat direcţia de zbor şi au părăsit zonele în care au fost efectuate recunoaşteri aeriene", a adăugat ministerul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE