Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Moscova: Două aeroporturi, închise temporar după o tentativă de atac cu drone

Rusia acuză Ucraina că a lansat noi atacuri cu drone asupra Moscovei, dar și asupra altor regiuni din țară. Ministerul rus al Apărării a anunțat că toate dronele au fost interceptate. Două aeroporturi din Moscova și-au sistat temporar activitatea. Între timp, pe frontul din Ucraina continuă luptele în sudul țării.

Autoritățile de la Kiev au inițiat o anchetă după ce două avioane de luptă s-au ciocnit în aer, iar trei piloți au murit. Unul dintre ei este un cunoscut pilot de vânătoare care a luat parte la luptele pentru apărarea Kievului în primele luni ale războiului. Iar pe frontul din sudul țării, armata ucraineană afirmă că își continuă înaintarea, după ce a străpuns linia de apărare rusă în regiunea Zaporojia.

Pe de altă parte, armata Moscovei a anunțat că a atacat un aerodrom militar din regiunea Kiev.

Totodată, guvernul ucrainean a confirmat trecerea în siguranță a unei a doua nave prin Marea Neagră din portul Odesa, după ce Rusia s-a retras luna trecută din acordul negociat de ONU ce permitea exportul de cereale. Anunțul vine în ciuda avertismentelor Rusiei că navele de transport marfă pot fi considerate ținte militare.

Locuitorii din Moscova îi aduc omagiu lui Evgheni Prigojin

Iar la Moscova, oamenii aprind lumânări și depun flori în memoria șefului grupului de mercenari Wagner, după ce moartea lui Evgheni Prigojin a fost confirmată oficial de autoritățile ruse.

Prigojin a murit săptămâna trecută în urma unui accident aviatic. Comisia de anchetă de la Moscova a  anunțat că testele genetice au confirmat identitatea celor zece persoane care au murit, inclusiv a lui Prigojin, dar nu au fost oferite detalii despre cauzele accidentului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE