Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prima reacție a lui Vladimir Putin după moartea lui Prigojin: „A făcut greșeli grave de-a lungul vieții”

Vladimir Putin a vorbit întâia oară în urma anunțului că Evgheni Prigojin ar fi decedat. Președintele rus a confirmat, indirect, moartea acestuia și a spus că Prigojin a fost „un om de afaceri talentat”, dar și că a greșit grav de-a lungul timpului.

„Președintele Rusiei, Vladimir Putin, rupe tăcerea cu privire la accidentul aviatic, numindu-l pe liderul Wagner, Evgheni Prigozhin, un om de afaceri talentat și că transmite condoleanțe familiilor”, a transmis BBC.

Putin a vorbit despre cel cunoscut cândva ca fiind „bucătarul” său.

„Îl cunosc pe Prigozhin de mult timp, de la începutul anilor 1990”, a declarat Putin în discursul său televizat.

Referindu-se, aparent, la revolta grupului Wagner din iunie, Putin a continuat: „Acesta a fost o persoană cu un destin complicat, a făcut greșeli grave de-a lungul vieții, însă a obținut rezultate - atât pentru el însuși, cât și în momentele când i le-am cerut, pentru cauza comună”, a spus președintele Rusiei, potrivit BBC.

Liderul de la Kremlin a mai declarat și că investigațiile legate de împrejurările prăbușirii aeronavei vor mai dura. Totodată, susține că ar fi fost informat despre avionul căzut abia joi dimineață și că, „din câte știe”, Prigojin „abia ieri (n.r. miercuri) s-a întors din Africa”, iar „acolo s-a întâlnit cu anumite oficialități”.

Sfârșitul lui Evgheni Prigojin, unul „previzibil”

Evgheni Prigojin și-a pierdut viața, conform oficialilor ruși, după ce avionul personal în care se afla s-a prăbușit în apropiere de Moscova.

Întâmplarea a avut loc la exact două luni de la o așa zisă răscoală de o zi a grupului Wagner, pe care Prigojin a condus-o și pe care a și mediatizat-o, cu scopul de a-i detrona pe conducătorii armatei ruse. În contextul acestei rebeliuni, analiștii politici și militari contactați de Euronews susțin că sfârșitul liderului grupării Wagner era unul previzibil.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE