Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noi atacuri rusești pe Dunăre, în apropiere de România și în Odesa. Alarma s-a auzit și în Tulcea

Rușii au atacat din nou porturile de pe Dunăre, în zona Izmail, din apropierea României, unde au fost auzite explozii. Alarma a fost dată cu două ore înaintea atacului, iar sirenele au fost auzite și din România, în zona Tulcea.

Au fost explozii și în Odesa, cel mai mare port ucrainean la Marea Neagră, acolo unde niște silozuri cu cereale au ars, după cum au precizat autoritățile locale și cele militare, citate de The Guardian.

Atacutile au fost cu drone, după cum spune Ministerul ucrainean al Apărării.

Atacuri rusești în zona portului Izmail și în Odesa

"Inamicul a lovit depozite de cereale și un complex de producție și transbordare din regiunea Dunării. Un incendiu a izbucnit în depozite și a fost stins repede. Pompierii continuă să lucreze", a precizat armata ucraineană, pe canalul oficial de Telegram.

În aceleași zone, rușii au lovit și la începutul lunii august. Atacurile au început la jumătatea lunii iulie și vin după ce rușii nu au mai fost de acord cu prelungirea acordului pentru acel culoar de export al cerealor ucrainene prin Marea Neagră.

La acel moment, porturile dunărene Izmail și Reni au fost bombardate chiar în momentul în care niște nave românești se aflau în apropiere, iar bucăți rezultate în urma exploziei au căzut pe o ambarcațiune.

Săptămâna trecută, în ciuda blocadei ruse, primul vas civil de trasport a trecut prin Marea Neagră, dinspre Ucraina spre Istanbul. Ambarcațiunea a fost oprită de ruși, pentru o inspecție, după ce fusese trase focuri de avertisment.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE