Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucrainenii au distrus primul bombardier nuclear strategic al Rusiei, cu un atac în adâncimea teritoriului rus

Anton Gerashchenko, un consilier al Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei, susține că primul bombardier nuclear strategic al Rusiei a fost distrus. Atacul a avut loc cu drone, la baza aeriană Solți, din Novgorod. Imaginile cu incendiul puternic au apărut în presa rusă, iar Gerashchenko le-a publicat pe rețelele de socializare. Aeronava distrusă este un bombardier supersonic Tupolev, de tip Tu-22M3, cunoscut sub denumirea de Backfire, conform codificării NATO.

"Regimul de la Kiev a lansat un atac terorist, cu ajutorul unei drone, împotriva aeroportului militar din regiunea Novgorod. Ca urmare a atacului terorist, un incendiu a izbucnit pe pista aeroportului, dar a fost prompt stins de pompieri. Un avion a fost avariat", se arată în comunicatul Ministerului rus al Apărării.

Atacul a fost la o distanță de 650 de kilometri de granița cu Ucraina

Însă martorii oculari susțin că două aeronave au fost afectate, după cum se vede și din imagini, iar una dintre ele ar fi ars complet.

Baza aeriană din Novgorod se află la 650 de kilometri de granița dintre Rusia și Ucraina, ceea ce demonstrează încă o dată că ucrainenii sunt capabili să lovească pe teritoriul rus, la distanțe foarte mari de frontieră, iar asta a stârnit din nou îngrijorări la Kremlin.

Peste 500 de avioane de luptă Tu 22-M3 au fost produse de sovietici, iar Rusia mai are acum 60 de exemplare, care sunt capabile să lanseze și rachete nucleare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE