Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Drone ucrainene au atacat trei regiuni din Rusia: O încercare a regimului de la Kiev de a efectua un atac terorist

Rusia a anunţat că drone ucrainene au lovit duminică trei regiuni separate, rănind cinci persoane şi forţând două dintre aeroporturile Moscovei să devieze zborurile pentru scurt timp, informează Reuters, citată de Agerpres.

Nu au fost înregistrate victime

Regiunile Rusiei Kursk şi Rostov, care ambele se învecinează cu Ucraina, au raportat lovituri de drone, în timp ce Ministerul rus al Apărării a anunţat că a bruiat o dronă ucraineană în regiunea Moscovei, forţând-o să se prăbuşească într-o zonă nepopulată.

Organismul de control al aviaţiei din Rusia a anunţat că a oprit pentru scurt timp zborurile către aeroporturile Vnukovo şi Domodedovo ale oraşului, ca răspuns.

"În jurul orei 4.00 dimineaţă (1.00 GMT), o încercare a regimului de la Kiev de a efectua un atac terorist cu o dronă asupra infrastructurii Moscovei şi regiunii Moscova a fost dejucată", a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat, citat de France Presse.

"Nu au fost victime sau pagube", a precizat ministerul.

VEZI GALERIA
3 imagini

Sursa foto: Profimedia

Loviturile cu drone au devenit frecvente în Rusia

Guvernatorul regiunii Kursk a declarat că 5 persoane au fost uşor rănite şi un incendiu a izbucnit după ce o dronă a lovit gara oraşului cu acelaşi nume. O dronă "s-a prăbuşit pe acoperişul gării, după care a izbucnit un incendiu" ce "a fost stins la 3.46 (0.46 GMT)", a spus Roman Starovoit.

"Acoperişul, faţada şi prima platformă au fost avariate. În plus, în urma undei de şoc, sunt pagube în sala de aşteptare şi în tunelul pietonal", s-a plâns el pe aplicaţia Telegram, citat de AFP.

Starovoit, responsabil al acestei regiuni situate la graniţa cu Ucraina, a dat asigurări că 50 de persoane se aflau la faţa locului în momentul atacului. Guvernatorul regiunii Rostov a anunţat la rândul său că nu sunt răniţi sau pagube.

Loviturile de drone ucrainene atât în regiunile de graniţă, cât şi asupra capitalei Rusiei au devenit din ce în ce mai frecvente în ultimele luni, raportate de asemenea în districtul financiar al Moscovei.

În mai, Rusia a anunţat că două drone ucrainene au încercat să atace Kremlinul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE