Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Putin, întâlnire cu generalii responsabili cu eforturile de război din Ucraina. Cere explicații după recuceririle forțelor ucrainene

Președintele Vladimir Putin s-a întâlnit cu generalii care gestionează operațiunile militare în războiul din Ucraina, ceea ce Kremlinul cataloghează în continuare a fi o ”operațiune militară specială”. Reuniunea a avut loc în orașul Rostov pe Don, a anunțat președinția rusă, conform Euronews.com.

Oficialii ruși nu au oferit detalii despre această întâlnire, însă imaginile difuzate de presa de stat sugerează că întrevederea a avut loc în timpul nopții.

"Vladimir Putin a avut o reuniune la sediul operațiunii militare speciale din Rostov pe Don. Șeful statului a ascultat rapoartele șefului de stat major al forțelor armate ruse, Valeri Gerasimov, ale comandanților de sector și ale altor oficiali", se arată într-un comunicat al Kremlinului.

Agenția de presă RIA Novosti a difuzat o înregistrare video în care președintele rus, îmbrăcat în costum, coboară dintr-un jeep, în timpul nopţii, înainte de a fi întâmpinat de generalul Guérassimov.

Potrivit agenției Reuters, întâlnirea dintre Vladimir Putin, generalul Valeri Gherasimov și alţi oficiali militari de rang înalt a avut loc în contextul în care Ucraina a anunţat succese în contraofensiva sa pe frontul de sud-est.

Rusia cataloghează în continuare invazia pe scară largă împotriva Ucrainei, pe care a lansat-o la sfârșitul lunii februarie 2022, drept o ”operaţiune militară specială”, aminteşte agenția britanică.

Întrevederea a avut loc, după ce Ucraina a anunțat eliberarea unei localități aflate pe linia frontului, fiind astfel primul succes din luna iulie. De altfel, Ucraina a recunoscut că recucerirea teritoriilor capturate de Rusia în primele luni ale războiului se desfășoară într-un ritm mai lent decât era așteptat prin contraofensivă.

Generalul Valeri Gherasimov, criticat de șeful mercenarilor Wagner

În ultimele luni, generalul Valeri Gherasimov a fost văzut rar în public. El a fost criticat în termeni duri de către şeful grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, dar şi de mai mulți bloggeri militari ruşi din cauza eşecurilor Rusiei în războiul declanşat împotriva Ucrainei.

Situat la aproape 100 de kilometri de granița cu Ucraina, orașul Rostov pe Don găzduieşte comandamentul districtului militar sud ai cărui militari luptă în Ucraina.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE