Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rușii spun că au distrus o navă ucraineană de recunoaștere în Marea Neagră, de origine americană

În ultimele săptămâni, de la expirarea acordului privind transportul de cereale ucrainene printr-un culoar dedicat pe Marea Neagă, rușii au avut mai multe atacuri în porturi de la Mare, cât și de pe Dunăre. Ucrainenii au răspuns cu un atac cu drone asupra navei ruse Olenegorsky Gornyak, pe 5 august. Este vorba despre un atac revendicat de partea ucraineană, cu toate că Kievul nu dă, de obicei, astfel de informații.

Între timp, Rusia a anunțat că a distrus o navă de recunoaștere a Ucrainei, pe care regimul de la Kremlin a numit-o "navă-spion" și spune că ar fi de origine americană.

Rusia susține că a distrus o navă-spion a Ucrainei

Potrivit Ministerului rus al Apărării, atacul ar fi avut loc marți dimineață, lângă niște instalații rusești pentru gaze, în apele aflate la sud de Ucraina. Oficialii ruși nu au dat mai multe detalii.

Acțiunea rușilor vine după evenimentele de săptămâna trecută, când flota rusă de la Marea Neagră a fost lovită cu o dronă navale. Ministerului Apărării spunea, la acea vreme că drona a fost interceptată înainte de a lovi ținta. Ucraina nu a confirmat acel atac

Însă l-a confirmat pe cel de le 5 august, când o sursă ucraineană de informații a dezvăluit, pentru Reuters, că drona maritimă transporta 450 de kg de explozibil în momentul în care a lovit nava rusească cu 100 de militari la bord.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE