Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia acuză Ucraina că ar fi lansat o rachetă spre Moscova. Zeci de drone ucrainene, doborâte în Crimeea

Rusia a anunțat vineri că Ucraina a lansat o rachetă înspre Moscova și că a atacat peninsula Crimeea cu 42 de drone, fiind considerat unul dintre cele mai coordonate atacuri aeriene ucrainene asupra teritoriului anexat de forțele ruse, relatează agenția Reuters.

Ministerul rus al Apărării a precizat că a doborât o versiune modificată a rachetei S-200 în regiunea Kaluga, din apropiere de Moscova. Orașul Kaluga este situat la aproape 200 de kilometri de capitala rusă.

”Racheta a fost detectată și distrusă în aer de sistemele antiaeriene deasupra teritoriului regiunii Kaluga”, a anunțat Ministerul rus al Apărării.

Guvernatorul regiunii Kaluga, Vladislav Shapsha, a precizat că nu au fost înregistrate victime în urma incidentului.

De asemenea, oficialii de la Moscova au anunțat că a fost atacată și peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în anul 2014. Forțele de apărare antiaeriană au distrus nouă drone, iar alte 33 au fost eliminate prin ”războiul electronic”, motiv pentru care s-au prăbușit fără a-și atinge țintele, a mai precizat Ministerul rus al Apărării.

Ucraina susține că peninsula Crimeea face parte din teritoriul său recunoscut internațional.

Mihail Razvozhayev, guvernatorul instalat de Moscova în orașul Sevastopol din Crimeea, a scris pe aplicația Telegram că un număr de drone a fost distrus în zona promontoriului Khersones, la periferia Sevastopolului. Oficialul prorus a mai precizat că nu au fost înregistrate victime sau pagube.

În tot acel timp, aeroporturile rusești au suspendat zborurile mai multe ore.

Potrivit sursei citate, Ucraina nu revendică aproape niciodată responsabilitatea pentru atacurile din interiorul Rusiei sau de pe teritoriul ucrainean controlat de Rusia, însă a afirmat în ultimele luni că distrugerea infrastructurii militare a Rusiei ajută la contraofensiva Kievului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE