Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministrul Predoiu, explicații pentru demiterile în cazul accidentului comis de șoferul drogat. "Dacă iau măsuri emoționale, paralizez sistemul"

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a explicat de ce nu au fost mai multe demiteri, după accidentul din localitatea 2 Mai.

"Dacă iau măsuri emoționale, paralizez sistemul.", a declarat Predoiu, la Digi24. Ministrul susține că, dacă era un ministru superficial sau orientat politic, ar fi demis pe toată lumea la Constanța. "Poate că lumea ar fi spus: uite ce ministru hotărât, i-a ras pe toți, i-a dat afară. Și eu nu vreau să transmit sistemului mesajul: vă faceți, nu vă faceți treaba, dacă apare o criză politică, eu am tăiat pe oricine din calea mea ca să-mi salvez imaginea și reputația."

Optica lui Predoiu: recompense, când e cazul, sancțiuni, când se impun

Cătălin Predoiu a continuat: "Dacă eu paralizez acest sistem prin măsuri strict emoționale, unele poate întemeiate, dar altele nefundamentate, grăbindu-mă și făcând un act ministerial neprofesionist, s-ar putea abia atunci să condamn alte vieți la dispariție, pentru că paralizez un sistem și dau un mesaj greșit."

Joi, premierul Marcel Ciolacu a declarat că Predoiu are liber să taie "de sus în jos", unde consideră, după tragedia de pe litoral.

Potrivit ministrului, mesajul pe care vrea să-l transmită este că "Cine-și face treaba i se recunoaște treaba. Cine nu, când greșește, este investigat și sancționat".

Întrebat dacă își reproșează ceva în cazul tragediei din 2 mai, Cătălin Predoiu a declarat că nu.

"Direct nu, pentru că nu sunt implicat direct în operațiunile de efectuare a actului polițienesc (...), oricum ai aborda mental o situație de genul ăsta, o tragedie de genul ăsta, nu are cum să te apese".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE