Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Accidentul din localitatea 2 Mai se poate repeta oricând. În stațiune pietonii circulă pe șosea, în unele zone

Tragedia din localitatea 2 Mai, în care un șofer drogat a ucis doi tineri, a avut loc într-o zonă intens circulată de pietoni și cunoscută ca fiind periculoasă. Drumul dintre 2 Mai și Vama Veche, pe care merg turiștii și localnicii, nu este amenajat și nu are un trotuar.

Primarul comunei Limanu dă vina pe lipsa fondurilor și spune că abia în urmă cu 3 ani a primit aprobare pentru finanțare, dar banii nu au venit, încă. Până atunci, tragedia se poate repeta oricând, pentru că oamenii continuă să folosească acea porțiune de drum.

Accidentul s-a petrecut într-o curbă periculoasă, unde ceea ce părea, pe vremuri, un trotuar este acum un segment acoperit cu buruieni, iar turiștii sau localnicii sunt nevoiți să folosească drept cale de rulare o porțiune extrem de mică și, cel mai probabil că, în șir indian, când este vorba de un grup de mai multe persoane.

Zona în care a avut loc accidentul este în afara localității, la ieșirea din 2 Mai spre Vama Veche.

Este un drum extrem de frecventat de turiști, dar după cum se vede și în imagini, drumul nu este mărginit de un trotuar. Localnicii se simt în nesiguranță și se plâng că reclamațiile lor nu au sensibilizat autoritățile.

”Pe aici merg. Și pe iarbă, și pe trotuarul ăsta care, chipurile, nu e trotuar. Pe bucățica asta de drum. Da, pe aici. Mi se pare rău că au murit oameni”.

”Probabil că acolo ar putea face un trotuar, pentru că este destul de circulat, adică am văzut că sunt destul de multe persoane care merg din 2 mai spre Vamă”, spun pietonii.

Primarul comunei Limanu spune că așteaptă de 3 ani bani pentru construirea unui trotuar.

Daniel Georgescu - Primarul comunei Limanu: Nu avem finanțare, atâta tot, dar există un proiect cu toate avizele luate, cu studiu de fezabilitate, indicatori tehnico-economici aprobați prin hotărâre de consiliu local, în care se prevede reamenajarea străzii principale din 2 mai, DN 39, zona interioară, se numește Mihail Kogălniceanu, unde e prevăzut cu extinderea trotuarului până la pista de biciclete, la capătul unității militare.

Primăria ar avea nevoie de 7 milioane de lei pentru a construi un trotuar care să le dea siguranță oamenilor care fac naveta între 2 Mai și Vama Veche.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE