Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prima declarație a părinților șoferului drogat din 2 Mai: ”Nu încercam să-l ferim de răspundere”

Ies la iveală detalii incredibile în cazul șoferului drogat care a accidentat mortal doi pietoni: el a făcut accidentul la nici o oră după ce a ieșit din secția de poliție. Polițiștii l-au lăsat să plece la volanul mașinii sale deși i-au găsit droguri pe banchetă. A fost testat doar pentru alcool. Mai mult, el nu avea nici poliță de asigurare, dar polițiștii nu au verificat nici asta. În plus, tânărul a fost anul trecut la un pas să fie judecat pentru deținere de droguri, dar procurorul de caz a oprit acuzațiile.

Ce spun părinții tânărului?

Puși față în față cu realitatea faptelor fiului lor, părinții șoferului au vorbit cu jurnaliștii HotNews, la două zile de la accident:

”Nu există cuvinte prin care se ne exprimăm durerea și șocul provocate de această tragedie în care fiul nostru a fost implicat. Înțelegem pe deplin situația, suntem părinți și suntem conștienți că nimic nu poate înlocui un copil. Pierderea unui copil este cea mai mare tragedie pe care un om o poate încerca.

Căutăm să găsim un echilibru și dorim să ne oferim sprijinul și susținerea pentru tratamentele medicale necesare pentru a veni în ajutorul familiilor greu încercate. Nu încercăm să-l absolvim pe fiul nostru de rigorile legii, suntem conștienți de implicațiile pe care le va avea această tragedie asupra vieții lui și nu încercam să-l ferim de răspunderea pentru faptele sale.

Credem că este nevoie de comunicare, echilibru și de a găsi o soluție pentru a da prioritate urgențelor medicale prezente. Sufletul ne este pustiit, trăim o suferință fără margini și nu căutăm o cale <ușoară> pentru a ieși din ce avem de dus că părinți. Dumnezeu să ne ajute să putem duce această imensă povară.”

De asemenea, aceștia au menționat că este singura declarație pe care o vor da în spațiul public.

Tânărul avea antecedente cu drogurile

Șoferul drogat care a ucis sâmbătă doi oameni va fi judecat după ”Legea Anastasia”, adică riscă închisoarea cu executare. Tânărul de 19 ani a fost depistat cu trei tipuri de substanțe, printre care și cocaină. El a intrat cu mașina într-un grup de opt tineri, care se plimbau pe marginea drumului, la ieșire din stațiunea 2 Mai. Victimele sunt doi tineri, un băiat de 21 de ani și o fată în vârstă de 20 de ani. Alte trei persoane au fost rănite după impact.

Accidentul mortal a tras mai multe semnale de alarmă în cadrul Poliției Române și nu numai. Deși a fost oprit de două ori în trafic, în zona litoralului, în interval de câteva ore, șoferul nu a fost verificat cu drug-test, deși avea antecedente. În februarie 2022, asupra sa a fost descoperită o cantitate mică de droguri, dar procurorul a renunțat la urmărirea penală, deși șoferul a refuzat să meargă la evaluarea de specialitate, la ANAD.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE