Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cătălin Predoiu sesizează Corpul de Control în cazul șoferului drogat care a ucis doi tineri în stațiunea 2 Mai

Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, a făcut mai multe declarații pe marginea cazului șoferului drogat care a ucis sâmbătă doi oameni la ieșire din stațiunea 2 Mai. Ministrul a anunțat că va trimite Corpul de Control pentru a investiga lanțul de evenimente.

„Sunt sincer îndurerat de tragedia familiilor îndoliate și transmit personal sincere condoleanțe. Ca ministru al Afacerilor Interne, prima mea datorie este să mă asigur că este lămurit complet și întreg adevărul cu privire la aceste împrejurări. Pe baza stabilirii întregului adevăr, asigur că orice neglijență sau vinovăție constatată în cursul anchetei va fi supusă rigorilor legii. În acest scop am dispus, în limita competențelor pe care le am, un control complet care să fie efectuat de Corpul de Control al Ministrului pentru a crea cadrul juridic profesional și desfășura expertiza necesară pentru investigarea minuțioasă a întregului lanț de evenimente.

MAI va comunica transparent asupra acestei anchete. După finalizarea evaluărilor, ofițerii din cadrul Corpului de Control al Ministrului vor prezenta concluziile iar în funcție de acestea și de judecata mea asupra lor, vor formula propuneri conform cadrului legal către instituțiile competente. Concluziile acestui raport vor fi făcute publice”, a spus Cătălin Predoiu.

Ministrul de Interne: Este esențial să fie identificați și condamnați marii dealeri

Ministrul a reiterat faptul că este esențial să fie identificați și condamnați marii dealeri și rețelele de crimă organizată.

„Pe de altă parte, reiterez solicitarea pe care am formulat-o repetat, încă de la preluarea funcției, către structurile specializate: să abordeze energic, frontal și complet fenomenul traficului de droguri și a crimei organizate. Consumul de droguri este stimulat de multiple cauze. Unele țin inclusiv de educație, dar până la rezolvarea acestora se impune combaterea traficului de droguri, a traficului de persoane și a crimei organizate. Sancționarea consumatorilor și posesorilor este o dimensiune importantă a luptei cu drogurile. Dar, dimensiunea esențială este identificarea, inculparea și condamnarea marilor dealeri, marilor distribuitori și a rețelelor de crimă organizată. Acest lucru trebuie făcut indiferent de conexiuni sau complicități care s-ar putea descoperi.

Ceea ce se impune acum, cât nu este prea târziu pentru noi ca societate, este acțiunea practică, în teren, a tuturor instituțiilor statului în lupta cu drogurile, traficul de persoane și crima organizată. Această luptă va fi de durată, va cere sacrificii, resurse și un front comun al tuturor instituțiilor.”, a spus Predoiu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE