Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Premierul: "Anumiți polițiști au devenit complici moral la crimă. Ministrul Predoiu, liber la curățenie de sus până jos!"

Cazul șoferului drogat care a ucis doi studenți pe litoral a tras un nou semnal de alarmă la nivelul Guvernului. Acțiunile necorespunzătoare ale Poliției au fost criticate și de premierul Marcel Ciolacu. Acesta i-a numit pe polițiști "complici la crimă".

Marcel Ciolacu: "Anumiți polițiști au devenit complici moral la crimă"

Marcel Ciolacu: "Am văzut primele demiteri, în scandalul tânărului drogat, care a omorât doi studenți în stațiunea 2 mai. Aceasta a fost o parte din rezultatul anchetei corpului de control al ministrului Afacerilor Interne, care a stabilit anumiți responsabili direcți în această tragedie. Aici nu vorbim doar de simple greșeli personale, ci despre lucruri grave, care arată că sistemul nu a funcționat într-o situație banală a unui ins oprit în trafic. Din păcate, prin modul în care au acționat, dar și prin comportamentul ulterior, anumiți polițiști au devenit complici moral la crimă".

În ședința de Guvern, premierul Marcel Ciolacu a spus că ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, are mână liberă să ia decizii radicale la nivelul Poliției. În plus, el a comentat și așa-zisele scuze ale agenților, în ceea ce privește lipsa recuzitei, respectiv a aparatelor drug-test.

Marcel Ciolacu: "Vreau să-i transmit domnului ministru Predoiu că are mână liberă să facă curățenie de sus până jos. Este responsabilitatea lui și a colegilor săi să ia toate măsurile necesare pentru ca oamenii să aibă încredere că, în România, legea este egală pentru toți.

Nu pot să accept scuze că nu avem suficiente aparate drug test. Dacă nu sunt destule, vă rog să dați drumul de urgență la licitații. Dacă nu aveți bani, vă dăm de la Guvern. Putem cumpăra orice aparat este nevoie, mai puțin onoarea, demnitatea și respectul pentru haina de polițist. În plus, aș dori să luați măsuri pentru a lupta eficient cu drogurile.

Nu ar exista consumatori dacă nu ar exista dealeri. Aici de fapt trebuie acționat, aici este sursa răului și aici trebuie să-și concentreze poliția eforturile, mai ales că, în câteva săptămâni, vor începe și școlile. Poliția trebuie să stea mai puțin în birouri și mai mult acolo unde este nevoie. Vă asigur că marea majoritate din oamenii din interiorul poliției sunt oameni corecți, care își fac datoria și își respectă uniforma. Trebuie doar să-i lăsăm să-și facă datoria".

Chestorul Eduard Ionescu a confirmat eliberarea din funcție a patru polițiști. în urma concluziilor preliminare ale Corpului de Control: adjunctul-șef al IPJ Constanța, șeful Serviciului Rutier Constanța, șeful Poliției Mangalia și șeful biroului Vama Veche.

Marcel Ciolacu: "Gravida a fost lăsată să moară pentru că medicii dormeau în spital"

Ciolacu a vorbit și despre cazul revoltător de la spitalul din Botoșani, unde o gravidă de 25 de ani a fost lăsată să moară de doctori. După ce s-au făcut investigații, Consiliul Județean Botoșani l-a demis pe directorul spitalului, Iulian Călin. El a recunoscut că are o calificare de lăcătuș mecanic și a fost secretar de stat în Ministerul Turismului.

Marcel Ciolacu: "Pe de altă parte, am văzut o asumare clară la Botoșani, acolo unde o tânără gravidă a fost lăsată să moară pentru că medicii dormeau în spital, în loc să salveze vieți. Este un gest de normalitate că managerul acelui spital a fost demis de către Consiliul Județean.

Însă dincolo de asta, trebuie să existe măsuri și proceduri clare, pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple. Este absolut inadmisibil ca, în spitale în care s-au investit zeci de milioane de euro, să se întâmpole astfel de lucruri din neglijență și nepăsare"

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE