Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Multe întrebări după demiterile din cazul 2 mai. Nicio altă măsură, deocamdată, la adresa polițiștilor eliberați din funcție

Raportul Corpului de Control al Ministerului de Interne în cazul accidentului din stațiunea 2 mai îi scoate vinovați doar pe agenții și ofițerul care au gestionat situația în noaptea de dinaintea accidentului. Șefii lor, direct responsabili de ordinea publică și siguranța Rutieră în județ, au fost doar eliberați din funcție, însă fără a fi începută o procedură împotriva lor. Sunt chestiuni încă neclare după acest raport preliminar.

Polițiștilor care l-au adus pe șoferul drogat în noaptea respectivă și l-au ținut două ore la secția din Vama Veche nu li se reproșează nimic.

Doar patru șefi au fost eliberați din funcție, însă eliberarea din funcție, cel puțin, în cazul adjunctului șefului Poliției IPJ Constanța se face doar cu acordul său, pentru că este un ofițer care și-a obținut funcția prin concurs, iar pentru a-l demite pe acesta este nevoie de o cercetare prealabilă. Din comunicarea Ministerului de Interne nu a reieșit că dacă este cazul.

Potrivit raportului preliminar, singurii trași la răspundere până în acest moment sunt agenții și ofițerul care l-a adus la secție în noaptea respectivă pe șoferul care, în cele din urmă, nu a fost testat antidrog. Vorbim despre polițiști cu experiență redusă. Un agent nu avea nici măcar un an de experiență în teren ca polițist.

Din raportul preliminar spune Ministerul de Interne că este la nivelul județului Constanța erau 12 kituri de testare, însă în noaptea respectivă nu este nici măcar unul. Știm deja tânărul de 19 ani nu a fost testat cu aparatul drug test. A doua zi după accident, la Vama Veche a ajuns un aparat drug test, adus de la Serviciul Rutier Constanța.

Deocamdată, nu sunt lămurite toate aspectele, de pildă dacă a fost sau nu șoferul verificat în ceea ce privește polița de tip RCA.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE