Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Patru polițiști demiși, în cazul tânărului drogat care a ucis doi oameni pe litoral. Printre ei, adjunctul IPJ Constanța și șeful de la Rutieră

UPDATE De la sediul MAI, chestorul Eduard Ionescu a confirmat eliberarea din funcție a patru polițiști. în urma concluziilor preliminare ale Corpului de Control: adjunctul-șef al IPJ Constanța, șeful Serviciului Rutier Constanța, șeful Poliției Mangalia și șeful biroului Vama Veche.

Primele concluzii relevă "posibile aspecte de natură penală, de tip abuz în serviciu în cazul a trei polițiști: un ofițer și doi agenți." a precizat Ionescu, fără a detalia.

Totodată, a fost făcută publică informația că IPJ Constanța are, în prezent, 12 aparate drug-test, niciunul folosit în noaptea accidentului produs de tânărul drogat. MAI a confirmat și că acesta putea fi dus la spital pentru analize.

Anchetatorii au sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, iar Corpul de Control urmează să înainteze concluziile finale către MAI și propuneri în conformitatea cu cadrul legal.

știrea inițială:

Potrivit surselor Euronews România, patru polițiști au fost demiși în urma anchetei corpului de control trimis de ministrul Cătălin Predoiu pe litoral. Printre ei, s-ar afla adjunctul IPJ Constanța și șeful de la Rutieră.

"Pe baza stabilirii întregului adevăr, asigur că orice neglijență sau vinovăție constatată în cursul anchetei va fi supusă rigorilor legii", spunea Predoiu, luni când a anunțat că trimite Corpul de Control pe litoral.

Ministrul a reiterat și faptul că este esențial să fie identificați și condamnați marii dealeri și rețelele de crimă organizată.

"Acest lucru trebuie făcut indiferent de conexiuni sau complicități care s-ar putea descoperi. Ceea ce se impune acum, cât nu este prea târziu pentru noi ca societate, este acțiunea practică, în teren, a tuturor instituțiilor statului în lupta cu drogurile, traficul de persoane și crima organizată. Această luptă va fi de durată, va cere sacrificii, resurse și un front comun al tuturor instituțiilor.”, a spus Predoiu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE