Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Raport INML în cazul 2 Mai: șoferul de 19 ani, drogat cu un cocktail de stupefiante

Medicii legiști confirmă că tânărul care a provocat tragedia din 2 Mai era drogat. Directorul Institutului de Medicină Legală, George Cristian Curcă, a declarat, pentru Euronews, că medicii legiști au finalizat buletinul de analize toxicologice, care a fost predat autorităților de la Poliția rutieră.

Tânărului i-au fost găsite în sânge mai multe tipuri de substanțe psihoactive decât cele ieșite la Drugtest. Inițial se vorbise doar de cocaină, amfetamină și metamfetamină.

Raportul toxicologic a fost finalizat

Este posibil ca drug-testul Poliției să nu fi depistat anumite substanțe pe care le ingerase șoferul, dar la fel de posibil este și ca acesta să fi fost drogat chiar în momentul în care a ajuns la secția de poliție. Astfel s-ar explica și comportamentul haotic pe care îl avea în trafic, pentru că un alt șofer este cel care a reclamat situația la 112. Trebuie însă să se stabilească dacă aceste substanțe i-ar fi afectat comportamentul.

Aceste rezultate nu sunt însă suficiente pentru a explica comportamentul pe care l-a avut la volan în dimineața accidentului. Anchetatorii vor cere și o expertiză pentru a avea dovezi palpabile că aceste substanțe i-ar fi afectat șoferului conduita la volan.

Analizele toxicologice vor ajunge și pe masa procurorului de pe lângă judecătoria Mangalia, care se ocupă de acest caz.

Șoferul este în arestul Poliției Constanța. El este arestat preventiv pentru o lună, pentru mai multe infracțiuni: urcare la volan sub influența drogurilor, părăsirea locului accidentului, ucidere din culpă, dar și vătămare corporală din culpă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE