Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Probă în dosarul 2 Mai, ratată de polițiști: accidentul și momentele de după, înregistrate cu o cameră aflată în borseta tânărului ucis

Polițiștii care au făcut cercetarea la fața locului după accidentul din 2 Mai au ratat o probă importantă în dosar, spune tatăl băiatului ucis în accident. Potrivit acestuia, când a ajuns acasă cu obiectele lui Sebi a găsit, în borseta pe care fiul său o purta la brâu, o cameră GoPro.

Aparatul a pornit în momentul impactului și a înregistrat momentul accidentului și clipele de groază care au urmat. Pe înregistrare se aud sunetul scârțâitului de roți și vocile celor implicați în accident și ale martorilor.

  • Este vorba de 30 de minute de înregistrate audio din care am selectat atent doar câteva secunde. Facem totuși precizarea: sunt sunete care vă pot afecta emoțional.

Valentin Olariu, tatăl lui Sebastian,a declarat, pentru Antena 3, că polițiștii nu au căutat temeinic probe pentru a reconstitui fidel producerea accidentului mortal.

Unchiul tânărului: ”E filmul accidentului înregistrat audio pentru că așa a vrut soarta”

Familia tânărului în borseta căruia a fost găsită camera a fost audiată vineri la sediul IPJ Ilfov. La finalul audierilor, unchiul lui Sebastian a declarat presei că ”înregistrarea a fost găsită pe o cameră GoPro care se afla în borseta lui Sebi. Camera, borseta și toate bunurile ne-au fost înapoiate de către poliția Constanța în momentul în care am fost să recuperăm trupul lui Sebi și bunurile. Se întâmpla duminică.

Poliția ne-a dat această cameră înapoi. Valentin (tatăl tânărului ucis, n.red), după înmormântare, a deschis camera și s-a uitat pe înregistrări. Acolo a găsit această filmare care practic este filmul accidentului înregistrat audio pentru că așa a vrut soarta.”

Raport INML: Șoferul era drogat cu un cocktail de stupefiante

Medicii legiști au confirmat că tânărul care a provocat accidentul în care au murit doi tineri urcase la volan drogat. Tânărului i-au fost găsite în sânge mai multe tipuri de substanțe psihoactive.

Șoferul este în arestul Poliției Constanța. El este arestat preventiv pentru o lună, pentru mai multe infracțiuni: urcare la volan sub influența drogurilor, părăsirea locului accidentului, uciderea din culpă, dar și vătămare corporală din culpă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE