Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Unchiul tânărului care avea camera GoPro în borsetă: ”E filmul accidentului înregistrat audio pentru că așa a vrut soarta”

Mihai Drăgan, unchiul unuia dintre tinerii uciși în accidentul din stațiunea la 2 Mai în dimineața zilei de 19 august, a declarat vineri că a depus la sediul Inspectoratului de Poliție Ilfov înregistrarea audio realizată cu o cameră GoPro care ”practic este filmul accidentului înregistrat audio pentru că așa a vrut soarta”.

Mihai Drăgan a făcut declarații după ce a fost audiat la sediul IPJ Ilfov.

”Pot să vă spun din capul locului că dacă s-ar fi văzut același profesionalism pe care l-am văzut azi la Ilfov și la Constanța, bănuiesc că nu s-ar fi ajuns în situația asta.

Am dat o declarație despre ce s-a întâmplat. Ne-au fost aduse la cunoștință drepturile pe care le avem în cazul cercetării penale și în cazul constituirii ca parte civilă. Noi nu am luat încă o decizie. Nu suntem însoțiți nici de avocat azi.

Ceea ce ne dorim e să se facă dreptate, pentru că nu poți avea o închidere sufletească a acestui caz fără să se facă dreptate”, a afirmat Mihai Drăgan, unchiul unuia dintre cei doi tineri uciși în accidentul din stațiunea 2 mai, provocat de un șofer drogat.

Unchiul victimei: ”E o înregistrare de 34 de minute care relevă toate lucrurile”

”Înregistrarea a fost găsită pe o cameră GoPro care se afla în borseta lui Sebi. Camera, borseta și toate bunurile ne-au fost înapoiate de către poliția Constanța în momentul în care am fost să recuperăm trupul lui Sebi și bunurile. Se întâmpla duminică.

Poliția ne-a dat această cameră înapoi. Valentin (tatăl tânărului ucis, n.red), după înmormântare, a deschis camera și s-a uitat pe înregistrări. Acolo a găsit această filmare care practic este filmul accidentului înregistrat audio pentru că așa a vrut soarta.

Înregistrare e deja publică. Se aude momentul impactului, credem noi. Asta va trebui să determine un expert tehnic, dar e ceea ce credem noi.

Apoi, filmul accidentului, primii martori care ajung, ce spun ei, se aude scârțâitul de roți în momentul în care derapează autovehiculul. Când vine Poliția, când vin echipele de intervenție de la ambulanță și tot ce spun ei. E o înregistrare de 34 de minute care relevă toate lucrurile astea”, a mai spus bărbatul.

Întrebat de ce procurorii nu au găsit înregistrarea audio, Drăgan a explicat că ”din această înregistrare nu cred că suntem noi în măsură să spunem dacă s-au făcut greșeli

”Cred că greșelile erau făcute dinainte. Înregistrarea asta doar arată filmul de la momentul impactului încolo, când cred că nu mai contează”, a adăugat el.

De asemenea, bărbatul a precizat că nu știe dacă anchetatorii au verificat camera înainte de a o preda familiei victimei.

”Am fost convocați azi la Poliție și am dat-o. Am comunicat că o avem și a rămas să fie solicitată. Nu am vrut să o facem publică până când o aveau organele de cercetare.

Nu e vorba de revoltă. Înregistrarea asta e încă un lucru printre multe altele. Ce mă revoltă cel mai mult este moartea nepotului meu (...). Asta ne revoltă și modul în care s-a întâmplat această tragedie”, a concluzionat el.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE