Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Biden şi Zelenski au discutat despre pregătirea piloților ucraineni pe avioanele F-16. Când încep antrenamentele

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

Președintele american Joe Biden a discutat joi cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski despre pregătirea de către Statele Unite a piloților ucraineni pentru a opera avioanele de luptă F-16. Instruirea piloților va începe în luna septembrie, a anunțat Casa Albă.

”Preşedinţii Biden şi Zelenski au discutat despre începerea pregătirii piloţilor de luptă ucraineni şi garanţia unei aprobări rapide pentru ca alte naţiuni să transfere avioane F-16 în Ucraina la finalizarea pregătirii", se arată într-un comunicat al Casei Albe, potrivit Agerpres.

Începând din septembrie, piloţi ucraineni vor fi antrenaţi de către Statele Unite pe modelul de avion de vânătoare F-16, a anunţat joi Pentagonul.

”Aceşti piloţi vor urma un curs în limba engleză” în statul american Texas, înainte ”de a participa la pregătirea pentru pilotaj” în Arizona, în sud-vestul Statelor Unite, în luna octombrie, a precizat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul Pat Ryder.

Norvegia, Țările de Jos și Danemarca au anunțat că vor furniza Ucrainei avioane militare de tip F-16.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE