Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum arată mormântul lui Evgheni Prigojin. Liderul Wagner a fost îngropat în secret

Evgheni Prigojin a fost înmormântat pe 29 august, în micul cimitir Porohovskoe, aflat la periferia orașului său natal, Sankt Petersburg. Funeraliile fondatorului grupării paramilitare Wagner au fost ținute secret, s-au desfășurat în regim restrâns, cu cel mult 30 de persoane, iar lumea nu știa unde exact și când anume va avea loc înmormântarea.

Tot acest eveniment a fost învăluit în dezinformări, iar populația nu știa nimic sigur. În plus, la mai multe cimitire din Sankt Petersburg a fost pusă pază. Conform unor surse din presa rusă, Kremlinul a apelat la așa ceva pentru a evita un eventual val de simpatie pentru Prigojin și de teamă să nu existe o nouă revoltă sau miting. În mod oficial, răspunsul la aceste întrebări a fost "pentru că așa și-au dorit cei din familia sa".

Prigojin a fost înmormântat într-un cimitir mic de lângă Sankt Petersburg

La o zi după ce Prigojin a fost înhumat, mormântul său este plin de flori și candele. Mai mulți oameni continuă să vină și să-i aducă un omagiu. Mormântul se află în apropierea unui pârâu mic care traversează cimitirul.

"A fi un războinic înseamnă a trăi etern", este mesajul de pe o coroană de flori. A fost adus chiar și un tablou cu versuri dintr-o poezie.

La mormânt au fost puse și două steaguri, al Rusiei și al grupării Wagner.

VEZI GALERIA
10 imagini

Pe 23 august, avionul de tip Embraer 600, în care se afla Evgheni Prigojin, s-a prăbușit, după un zbor cu plecare din Moscova și destinație Sankt Petersburg. Momentul a fost filmat de un amator. Pe imagini se vede că aeronava se rotește de mai multe ori în aer, i se rupe o aripă, dar face eforturi de a se stabiliza.

În avion se aflau zece pasageri, dintre care trei erau membri ai echipajului. Printre ceilalți șapte se afla și adjunctul lui Prigojin, Dmitry Utkin, cofondator al grupului paramilitar Wagner.

Avionul s-a prăbușit la exact două luni de când Prigozhin a condus acea revoltă, cu scopul de a-i înlătura pe Ministrul Apărării Serghei Șoigu și pe șeful Statului Major General, Valeri Gherasimov. În cadrul acelei rebeliuni, Wagner a preluat conducerea cartierului militar rus din Rostov, pe 23 iunie.

  • Prigojin s-a născut în același oraș ca și Vladimir Putin, Sankt Petersburg.
  • Persoanele de la bordul avionului prăbușit: Evgheni Prigojin, Sergey Propustin, Evgeniy Makaryan, Alexander Totmin, Valeriy Chekalov, Dmitry Utkin, Nikolay Matuseev, Aleksei Levshin, Rustam Karimov și Kristina Raspopova.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE