Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kremlinul recunoaște pentru prima dată că avionul Prigojin ar fi putut fi doborât intenționat

Kremlinul a declarat miercuri că anchetatorii iau în considerare posibilitatea ca avionul care îl transporta pe șeful mercenarilor Evgheni Prigojin să fi fost doborât intenționat, aceasta fiind prima recunoaștere explicită a faptului că acesta ar fi putut fi asasinat, potrivit Reuters.

"Este evident că sunt luate în considerare diferite versiuni, inclusiv versiunea - știți despre ce vorbim - să spunem, o atrocitate deliberată", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, reporterilor, când a fost întrebat despre anchetă.

Întrebat dacă Organizația Internațională a Aviației Civile va investiga accidentul, Peskov a spus că circumstanțele au făcut ca situația să fie diferită, deși a avertizat că anchetatorii nu au tras încă nicio concluzie formală cu privire la ceea ce s-a întâmplat cu exactitate.

"Să așteptăm rezultatele investigației noastre rusești", a spus Peskov.

Ce spun localnicii din zona în care avionul lui Prigojin s-a prăbușit

Avionul privat Embraer cu care Prigojin călătorea de la Moscova la Sankt Petersburg s-a prăbușit la nord de Moscova, ucigând toate cele 10 persoane aflate la bord pe 23 august, inclusiv alte două personalități de top din Wagner, cele patru gărzi de corp ale lui Prigojin și un echipaj de trei persoane.

Cauza este încă neclară, dar sătenii din apropierea locului accidentului au declarat pentru Reuters că au auzit o bubuitură și apoi au văzut avionul prăbușindu-se la sol.

Avionul s-a prăbușit la exact două luni de când Prigozhin a preluat controlul orașului Rostov din sudul țării, la sfârșitul lunii iunie, prima salvă a unei revolte care a zguduit din temelii Rusia președintelui Vladimir Putin.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE