Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Stenogramele în cazul șoferului drogat care a ucis două persoane la 2 Mai: "A scos din rucsac mai multe pachețele vidate"

Apar noi detalii în cazul șoferului de 19 ani, Vlad Pascu, care a ucis două persoane în stațiunea 2 Mai, în timp ce conducea drogat. Investigatorii au făcut publice niște stenograme cu declarațiile lui Vlad Pascu, din timpul audierilor, iar acesta a descris cu lux de amănunte cum se droga, cum își procura drogurile și de la cine le achiziționa.

Toate aceste detalii apar în referatul cu propunere de arestare. Din motive de confidențialitate, Euronews le va numi X și Y pe cele două persoane la care face referire șoferul.

Pasaj din stenograme, cu o declarație a lui Vlad Pascu:

"În iarna acestui an, prin ianuarie sau februarie, eram acasă la X și am coborât împreună cu el în garajul blocului, unde a venit Y, cu un rucsac, pe bicicletă. Am asistat la discuția dintre Y și X. Y a scos din rucsac mai multe pachețele vidate, cu mai multe sortimente de cannabis, cu scopul de a le prezenta pentru o viitoare comandă, adică X să-și aleagă ce sortiment dorea să comande tura viitoare.

În aceeași împrejurare, Y i-a adus comanda pentru atunci lui X, respectiv o pungăvidată, de aproximativ 250 grame cannabis, pentru care X i-a dat un fișic de bani lui Y, de diferite cupiuri. În anii trecuți, când eram cu X, acesta s-a întâlnit de mai multe ori cu Y, în parcul Herăstrău, lângă terasa Baraca și cam de fiecare dată purtau discuții legate de droguri. Aproape de fiecare dată am fumat împreună cannabis adus de Y. De multe ori X se lăuda în fața mea cu ce cumpăra de la Y, respectiv cantități mari de cannabis".

  • La locuințele unor tineri au avut loc percheziții. Ei sunt bănuiți că ar fi implicați în consumul ți vânzarea de droguri.

Între timp, mama șoferului drogat, de 19 ani, care a ucis doi tineri în stațiunea 2 Mai, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Avocații săi au făcut deja contestație.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE