Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cel puțin patru tipuri de medicamente foloseau Vlad Pascu și prietenii lui pentru a crește efectul drogurilor consumate

Cel puțin patru tipuri de medicamente foloseau Vlad Pascu și prietenii lui pentru a crește efectul drogurilor pe care le consumau. Detaliile reies din ancheta care vizează anturajul șoferului drogat care a produs accidentul mortal din stațiunea 2 Mai din Constanța.

Experții antidrog vorbesc despre o epidemie a drogurilor sintetice sub formă de medicamente, procurate ilegal. Trei tineri au fost arestați preventiv, bănuiți că alimentau cu stupefiante cercuri exclusiviste ale high life-ului bucureștean.

Un investigator sub acoperire a cumpărat droguri de la același dealer care îi vânduse de multe ori și lui Vlad Pascu

Imediat după ce Vlad Pascu a provocat accidentul mortal din stațiunea 2 Mai, anchetatorii au deschis un dosar penal pentru a afla de unde și-a procurat acesta drogurile. La nici două săptămâni de la tragedie, un investigator sub acoperire a cumpărat droguri de la același dealer care îi vânduse și lui Vlad Pascu stupefiante, în repetate rânduri. Este vorba despre un tânăr de 19 de ani poreclit „Maru”, care la rândul lui își lua drogurile de la frații Constantin, potrivit procurorilor DIICOT.

„Eram acasă la „Maru” și am coborât împreună cu el în garajul blocului unde a venit „Lopată” (unul dintre frații Constantin) cu un rucsac pe bicicletă, am asistat la discuția dintre „Lopată” și „Maru”. „Lopată” a scos din rucsac mai multe pachețele vidate cu mai multe sortimente de canabis cu scopul de a le prezenta pentru o viitoare comandă, adică „Maru” să-și aleagă ce sortiment dorea să comande tura viitoare”.

Sursă: referat DIICOT

Vlad Pascu le-a spus anchetatorilor că „Maru” a vândut de mai multe ori droguri și chiar l-ar fi pus în legătură cu alți dealeri.

„(..) În seara de 13 aprilie 2023 m-am întâlnit acasă la R. cu ”Maru”, R. L., R.I. și alți doi băieți pe care nu îi cunosc. (…) Acolo, ”Maru” a scos din buzunar un pliculeț din plastic de tip zip-lock în care era metamfetamină cristal, cam 10 grame din ochi. Știam că ”Maru” are metamfetamină cantitate mai mare, pentru că mă întrebase în zilele de dinainte dacă nu vreau să cumpăr de la el. A scos pliculețul acela din buzunar și l-a pus pe masa din sufragerie, iar ceilalți, inclusiv R., l-au mărunțit și l-au prizat și l-au consumat. Și eu am consumat în aceleași împrejurări amfetamină și oxicodonă, care mie mi-a fost adusă la comanda mea de „Doctorul”. 

Sursă: referat DIICOT

Cu o zi înainte să fie săltat de mascați, presupusul dealer „Maru” a spart farmacia Spitalului Floreasca pentru a fura oxicodonă. 

„Nu cred că e OK unde am ajuns, nu cred că e deloc OK, bă. Mamă, câte d-astea, câte nebunii, mamă, mamă, mamă. Dacă aici nu sunt Oxyurile, altundeva n-au unde să fie”, se aude el spunând într-o înregistrare publicată pe Internet.

Georgiana Popa, avocată: „Domnia sa a vrut doar să epateze. Este adevărat că este acuzat de trafic de droguri. Îi pare foarte rău pentru cele întâmplate”.

Oxicodona este unul din drogurile pe care Vlad Pascu le-ar fi consumat când a făcut accidentul din 2 Mai. Administrată oral, oxicodona este chiar și de două ori mai putermică decât morfina și poate provoca dependență.

Dr. Cristian Paparău, expert medico-legal: „Vorbim despre halucinațiile pe care le pot da aceste substanțe. Lipsa durerii, un alt efect pe care uneori îl caută cei care-și administrează aceste substanțe și devin dependenți”.

Procurorii DIICOT spun că au identificat 14 persoane din anturajul lui Vlad Pascu, tineri care fac parte dintr-o rețea care alimentează high life-ul bucureștean cu stupefiante. 11 dintre consumatori erau și distribuitori, iar ceilalți se ocupau cu recrutarea de noi clienți, spune DIICOT.

Drogurile erau comandate de pe dark web sau de la surse pe care anchetatorii nu au reușit să le identifice până acum.

Procurorii mai spun că patru dintre acești tineri au fost la mare împreună cu Vlad Pascu în weekendul în care a produs accidentul.

Cel puțin patru tipuri de medicamente foloseau Vlad Pascu și prietenii lui pentru a crește efectul drogurilor consumate

Înainte de tragedie, polițiștii au găsit în mașina șoferului pe lângă canabis și patru pastile de bromazepam. Pentru a crește efectul consumului, tinerii amestacau drogurile cu cel puțin patru tipuri de medicamente, arată datele din dosar. La percheziții a fost găsită și o fiolă cu 10 ml de fentanyl, considerată o substanță extrem de periculoasă.

Cătălin Țone, expert antidrog: „Pe piața neagră sunt două tipuri de astfel de substanțe. Sunt comprimatele, pilulele sau în formă lichidă, ca și agregare, care se produc în mod legal pentru a trata anumite afectiuni. Dar acest fentanyl se produce mult mai concentrat și este mult mai periculos, este tipul de drog care a făcut ravagii în Statele Unite ale Americii”.

Una dintre martorele din dosar le-a povestit anchetatorilor că în aprilie, după o petrecere la care s-au consumat stupefiante, s-a urcat cu mașina lui Vlad Pascu pe linia ferată din zona Universității Româno-Americane.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE