Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

32 de persoane au fost prinse cu droguri la Festivalul Sunwaves, din Mamaia Nord

17/09/2023 , 08:53

32 de persoane, prinse cu droguri la Sunwaves

Între timp, au mai fost depistate 17 persoane cu droguri asupra lor în noaptea de sâmbătă. Cu o seară înainte, mai fuseseră prinse 11.


Știrea inițială:

15 persoane au fost depistate până acum cu substanțe interzise, droguri de risc și mare risc, asupra lor, la Festivalul Sunwaves din nordul stațiunii Mamaia. Autoritățile sunt în alertă.

Zeci de polițiști și jandarmi supraveghează plaja în zona festivalului de muzică electronică, pentru a preveni evenimentele nedorite și consumul sau traficul de droguri. Organizatorii evenimentului din Constanța estimează în jur de 2.000 de participanți în fiecare zi, români, dar și mulți străini. 25% din numărul total al petrecăreților ajunși acolo sunt de peste hotare.

Până acum, 15 tineri – români și străini – au fost depistați în timp ce încercau să intre la festival având asupra lor substanțe interzise, droguri de risc și mare risc. Iar numărul lor ar putea crește, pentru că evenimentul este în plină desfășurare.

Forțele de ordine controlează toți participanții. Cei care nu au împlinit încă 18 ani nu au voie să intre, potrivit organizatorilor, iar ca să dovedească faptul că sunt majori trebuie să prezinte cartea de identitate în original.

La ediția din primăvară a Festivalului Sunwaves, când au fost mai mulți oameni decât acum, au fost depistate – de asemenea – mai multe persoane care încercau să introducă în festival substanțe interzise. Au fost depistate aproximativ 2,5 kilograme de droguri care urmau să fie comercializate sau consumate. Tocmai de aceea, la această ediție, măsurile de securitate sunt sporite.

Autoritățile din România au recunoscut, de curând, că „au pierdut lupta cu drogurile” și că trebuie făcute mult mai multe lucruri în acest sens. Pe de altă parte, Marcel Ciolacu susține „bătălia” nu e încă pierdută și a avut o reacție fermă. Într-un discurs la Ministerul Justiției, premierul promite toleranță zero pentru tot ce înseamnă trafic de droguri.

„Această luptă va fi pierdută doar când o vom abandona noi. Şi nu avem acest drept”, este de părere șeful Guvernului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE