Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fursecuri de dincolo: Un TikToker coace rețete scrise pe pietre funerare

În Statele Unite, o serie de pietre funerare au rețete gravate în piatră, iar Rosie Grant (@ghostlyarchive), în vârstă de 33 de ani, a început să le exploreze pe TikTok.

Însă ea a fost nevoită să ghicească timpul de gătire și temperatura rețetelor, deoarece spațiul de pe o piatră de mormânt nu este prea mare.

Prima rețetă descoperită

În calitate de stagiar în arhivele unui cimitir din Washington, Rosie Grant a descoperit lumea pasionaților de cimitire, pietre funerare și alte aspecte ale înmormântării, potrivit Euronews.

Ea a dat peste prima ei rețetă de pe o piatră funerară din pură întâmplare: o rețetă de fursecuri scrisă pe mormântul lui Naomi Odessa Miller-Dawson, care a murit în 2009 la vârsta de 87 de ani.

Consolare culinară

Grant a fost contactată chiar și de urmașii celor ale căror rețete le prepară. Toate rețetele pe care le-a găsit se aflau pe pietrele funerare ale unor femei, iar cele mai multe dintre ele au murit în ultimii 30 de ani.

Rosie Grant, TikToker: „(N. red. Nepoții și strănepoții lor) sunt pe TikTok. Așa că mai mulți dintre ei au comentat la videoclipuri, de genul: «Hei, aceasta este bunica mea, aceasta este rețeta pe care am făcut-o și vă recomand să o faceți în acest fel!»”

Călătoria i-a adus, de asemenea, o oarecare consolare, deoarece și-a pierdut ambele bunici în timpul pandemiei.

Rosie Grant, TikToker: „Când vorbesc despre povești despre ele, mă gândesc vag la ele. Dar când mănânc o masă gătită de ele, mă simt mult mai legată de ele. Simt mirosuri care îmi sunt familiare și care mă fac să mă gândesc la ele. Pot să văd cum arată ceva. Pot să simt gustul."

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE