Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dulciuri care bagă spaima-n oase. Cofetarii s-au întrecut în torturi de Halloween

Publicat de: Euronews

În apropierea Halloweenului, cofetarii au făcut vrăji în bucătărie la Londra, unde s-au întrecut în deserturi înfricoșătoare. Unele mai îngrozitoare ca altele, dar până la urmă toate dulci sau extrem de dulci.

Cine a câștigat concursul

Mireasa-zoombie sau dovleacul-monstru sunt doar câteva din sutele de dulciuri, pe cât de înfricoșătoare, pe atât de delicioase. Dar nu vă speriați. Dulciurile sunt făcute din fondant, făină și zahăr.

Tortul care a ieșit câștigator înfățișează o cursă cu dovleci la care participă mai multe vrăjitoare.

Silviya Jankowski, câștigătoare premiului: „Totul este în mintea mea, totul se întâmplă acolo. Uneori este un pic stresant atunci când realitatea nu acoperă tot ce este în capul meu. Dar uneori e foarte frumos.”

Pașaport pentru tort

Câștigătoarea a lucrat o lună ca să creeze și să picteze fiecare figurină. Cel mai greu i-a fost să aducă tortul din Polonia, cu avionul.

Deși a cumpărat un bilet în plus, la îmbarcare a aflat că are nevoie și de pașaport pentru tortul ei. Cei de la compania aeriană au făcut până la urmă o excepție și au lăsat-o să treacă. Dacă a meritat sau nu efortul, doar ea știe. A câștigat o mie de lire.

Molly Robbins, influencer social media: „Cred că fabricarea prăjiturilor este în creștere de cel puțin zece ani.”

Omagiu pentru Regina Elisabeta

La competiția care a avut loc în Londra, cofetarii au creat și un tort și o scenetă care să aducă aminte de regina Elisabeta.

Paddingtton e făcut din cacao, portocale și glazură de ciocolată, iar hainele lui din 40 de kilograme de pastă de zahăr. Chiar și celebra geantă de mână a reginei este comestibilă. A fost umplută cu vanilie și marmeladă.

Giles Perry, organizatorul evenimentului: „Era normal anul acesta, odată cu trecerea în neființă a regretatului monarh, să îi aducem un omagiu. Ursul Paddington, toată lumea știe, te duce cu gândul la ea.”

20.000 de vizitatori au admirat operele de artă dulci, însă au putut să le guste doar din priviri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE