Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fenomenele cauzate de schimbările climatice au provocat Germaniei pagube anuale de aproape 6 miliarde de euro, în ultimii 20 de ani

Căldura extremă, seceta şi inundaţiile generate de schimbările climatice au provocat Germaniei, în medie, pagube anuale de 6,6 miliarde de euro în ultimii 20 de ani.

Este concluzia unui studiu realizat la solicitarea autorităților germane și care vine în contextul desfășurării la Berlin, în aceste zile, a evenimentului intitulat Dialogul Climatic.

Din anul 2000 și până în prezent, schimbările climatice au costat Germania aproximativ 145 de miliarde de euro, arată studiul publicat luni și care coincide cu Dialogul Climatic Petersburg, organizat în acest început de săptămână la Berlin și unde participă 40 de miniștri.

Omenirea se confruntă cu o „sinucidere colectivă”

În plus, secretarul general al ONU, António Guterres, a declarat că incendiile și valurile de caniculă care fac ravagii în Europa și alte zonele ale globului arată că omenirea se confruntă cu o „sinucidere colectivă”.

Mai mult, aproape jumătate din teritoriul UE este expusă secetei. Franța, România, Spania, Portugalia și Italia se vor confrunta, cel mai probabil, cu o scădere a randamentului culturilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE