Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Două companii americane au primit aprobarea finală pentru a comercializa carne cultivată în laborator

Publicat de: Euronews

Două companii americane, Upside Foods şi Good Meat, vor putea să-şi vândă carnea cultivată din celule în laborator pe piaţa americană pentru prima oară, în urma unei autorizaţii finale ce le-a fost acordată miercuri de Departamentul american pentru Agricultură (USDA), transmite Reuters care citează reprezentanţi ai celor două companii.

Aceste companii sunt primele care au reuşit să treacă cu succes de un proces de aprobare în mai mulţi paşi pentru carnea cultivată ce implică certificări atât din partea USDA cât şi din partea Administraţiei americane pentru Alimente şi Medicamente (FDA).

După această aprobare SUA devin cea de-a doua ţară din lume după Singapore care permite vânzarea cu amănuntul a acestui produs ce este derivat din celule prelevate de la animale şi apoi "crescute" în cuve din oţel.

"Este un vis devenit realitate. Marchează începutul unei noi ere", a declarat Uma Valeti, CEO al companiei Upside Foods.

UPSIDE Foods este o companie specializată în producția de carne de pasăre și fructe de mare crescute în laborator. Procesul de producție al cărnii de pui implică prelevarea de celule din păsări vii, iar aceste celule sunt ulterior utilizate pentru a dezvolta produsele în recipiente din oțel inoxidabil.

Reprezentanții FDA au confirmat că produsele din carne de pui crescută în laborator, produse de compania UPSIDE Foods, au primit aprobarea pentru a fi consumate de către oameni. Cu toate acestea, aceste produse trebuie să treacă și prin inspecția Departamentului Agriculturii al SUA (USDA) înainte de a putea fi plasate pe piață.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE