Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cine l-ar putea înlocui pe Elon Musk în funcția de director general al Twitter

Publicat de: Elena Moldoveanu

Elon Musk a anunțat că se va retrage din funcția de director executiv al Twitter la doar câteva luni de la preluarea funcției, după ce a pus întrebarea urmăritorilor săi într-un sondaj duminică, 18 decembrie.

„Voi demisiona din funcția de CEO imediat ce voi găsi pe cineva suficient de nebun să accepte postul! După aceea, voi conduce doar echipele de software și servere”, a scris Musk pe Twitter, miercuri, 21 decembrie. 

Peste 57% dintre votanți au optat pentru „da”, ceea ce înseamnă că se preconizează că Musk se va retrage de la conducerea platformei.

Achiziția de miliarde de dolari a Twitter de către Musk a fost caracterizată de haos încă de la început. După ce a fost numit în funcția de CEO, el a concediat întregului consiliu de administrație. Apoi a concediat a jumătate din personal. De asemenea, a restabilit mai multe conturi interzise, printre care cel al lui Donald Trump și cel al lui Kanye West (Ye).

Cine ar putea prelua conducerea Twitter după ce Musk se va retrage oficial? Iată câteva dintre opțiunile care sunt speculate în acest moment.

David Sacks

Antreprenorul sud-american de origine afro-americană David Sacks se află pe lista apropiaților lui Musk de când au pus bazele împreună uneia dintre cele mai de succes afaceri tehnologice din Silicon Valley: PayPal.

În prezent, Sacks este cofondator și partener al Craft Ventures, o companie cu sediul în San Francisco specializată în investiții în întreprinderi tehnologice unicorni.

În timpul liber, este podcaster, iar recent s-a referit la invazia Rusiei în Ucraina ca fiind „Woke War III”.

Jared Kushner

Ginerele lui Donald Trump a fost văzut alături de Elon Musk la finala Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, cu doar câteva ore înainte ca Musk să publice sondajul original care aborda statutul său de CEO.

În istoricul de muncă al lui Kushner, printre profesiile sale se numără politician (perioada în care a fost consilier al lui tati Donald în timpul mandatului său de președinte), investitor, antreprenor, editor, dezvoltator imobiliar și proprietar de presă.

Zvonurile circulă pe internet de când imaginea cu ei împreună a devenit publică, așa că, în acest moment, șansele lui Kushner par destul de mari.

Jason Calacanis

Calacanis se identifică ca fiind un antreprenor, investitor, podcaster și scriitor. A început ca reporter de tehnologie în perioada bulei Dotcom, pe la mijlocul anilor '90, și i-ar fi trimis un mesaj lui Elon Musk în aprilie, spunându-i că postul de director executiv al Twitter este jobul său de vis.

Cu toate acestea, duminică, după ce sondajul a intrat în direct, el a scris pe Twitter: „Cui i-ar plăcea cea mai mizerabilă slujbă din tehnologie ȘI media?! Cine este suficient de nebun pentru a conduce Twitter?!?!!!”.

Sheryl Sandberg

O altă membră a clubului miliardarilor, Sandberg are cel puțin o experiență profesională relevantă. Chiar în această vară, ea a renunțat la funcția de director operațional al Meta, după 14 ani de activitate în cadrul companiei.

Ea este creditată în mare parte cu transformarea strategiei de venituri a Facebook și cu stimularea publicității, precum și cu conducerea afacerii în perioada de glorie a acesteia.

Deși a părăsit social media pentru a se concentra cu normă întreagă pe filantropia sa, ar putea oportunitatea viitoare cu Twitter să o aducă înapoi în rândul companiilor?

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE