Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Angajații Twitter au demisionat în masă, după ultimatumul „dur” lansat de Elon Musk

Se estimează că sute de angajați ai Twitter vor părăsi compania, în urma ultimatumului dat de noul proprietar Elon Musk, care le-a cerut angajaților să se pregătească pentru „ore lungi la intensitate mare” sau să plece, relatează Euronews Next.

Reticența angajaților de a rămâne în companie

Într-un sondaj realizat pe aplicația Blind, care verifică angajații prin intermediul adreselor de e-mail de la locul de muncă și le permite acestora să împărtășească informații în mod anonim, 42% din 180 de persoane au ales răspunsul „Accept opțiunea de a pleca, sunt liber!”.

Un sfert au spus că au ales să rămână „cu reticență” și doar 7% dintre participanții la sondaj au spus că au „apăsat da pentru a rămâne”.

Musk s-a întâlnit cu unii dintre angajații de top pentru a încerca să-i convingă să rămână, a declarat un angajat actual și un angajat care a plecat recent și care este în contact cu foștii săi colegi. Nu este clar câți angajați au ales să rămână.

Compania i-a anunțat pe angajați că își va închide birourile și va tăia accesul la ecusoane până luni, potrivit a două surse. Ofițerii de securitate au început să scoată angajații din birouri joi seara, a precizat una dintre surse. Musk a intrat pe Twitter joi târziu și a declarat că nu este îngrijorat de demisii, deoarece „cei mai buni oameni rămân”.

Proprietarul miliardar, pe fondul avalanșei de demisii, a mai adăugat că Twitter a atins un maxim istoric de utilizare. „Și tocmai am atins un alt maxim istoric în ceea ce privește utilizarea Twitter...”, a spus el într-un tweet, fără a da detalii.

Twitter, care a pierdut mulți dintre membrii echipei sale de comunicare, nu a răspuns la solicitarea de comentarii.

Stabilitatea platformei

Printre plecări se numără mulți ingineri responsabili de remedierea erorilor și de prevenirea întreruperilor de serviciu, ceea ce ridică întrebări cu privire la stabilitatea platformei pe fondul pierderii de angajați.

Joi seară, versiunea aplicației Twitter folosită de angajați a început să încetinească, potrivit unei surse familiare cu acest subiect, care a estimat că versiunea publică a Twitter risca să se întrerupă în cursul nopții. „Dacă se va strica, nu mai este nimeni care să repare lucrurile”, a declarat persoana, care a refuzat să fie numită de teama unor represalii.

Rapoartele privind întreruperile Twitter au crescut brusc de la mai puțin de 50 la aproximativ 350 de rapoarte joi seară, potrivit site-ului Downdetector, care urmărește întreruperile site-urilor și aplicațiilor.

Într-o discuție privată pe Signal cu aproximativ 50 de angajați ai Twitter, aproape 40 au spus că au decis să plece, potrivit fostului angajat. Un sondaj separat pe Blind le-a cerut angajaților să estimeze ce procent de oameni ar părăsi Twitter în funcție de percepția lor. Mai mult de jumătate dintre respondenți au estimat că cel puțin 50% dintre angajați vor pleca.

Inimile albastre și emoticoanele de salut au inundat Twitter și camerele de chat interne joi, pentru a doua oară în două săptămâni, când angajații Twitter și-au luat rămas bun.

Musk, glume pe Twitter în timpul valului de demisii

La începutul zilei de miercuri, Musk a trimis un e-mail angajaților Twitter, spunând: „În continuare, pentru a construi un Twitter 2.0 revoluționar și pentru a reuși într-o lume din ce în ce mai competitivă, va trebui să fim extrem de duri”.

E-mailul le cerea angajaților să facă clic pe „da” dacă vor să rămână în continuare. Cei care nu au răspuns până joi la ora 17:00, vor fi considerați că au demisionat și vor primi o indemnizație de concediere, se arată în e-mail. Pe măsură ce termenul limită se apropia, angajații nu știau ce să facă.

Printre plecările notabile se numără Tess Rinearson, care a fost însărcinată cu crearea unei echipe de criptomonede la Twitter. Rinearson a postat pe Twitter emoticoanele cu inimă albastră și salut.

În timp ce demisiile se succed, Musk a făcut o glumă pe Twitter.

„Cum faci o mică avere în social media? Începi cu una mare,” a scris el pe Twitter.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE