Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Twitter va introduce bife aurii, gri și albastre pentru a verifica utilizatorii

Publicat de: Euronews

Elon Musk, miliardarul care a achiziționat Twitter, a dezvăluit planul provizoriu pentru verificarea utilizatorilor platformei – bifele aurii, gri și albastre. Inițiativa va fi lansată vinerea viitoare, pe 2 decembrie, a confirmat miliardarul pe Twitter.

Ideea apare după ce Musk a renunțat pentru moment la monetizarea "bifei albastre", care certifică identitatea utilizatorului, în urma valului de conturi false care pretindeau că aparțin unor foști președinți și celebrități.

Ce înseamnă bifele

Musk a explicat pe Twitter ce presupun cele trei tipuri de bife destinate verificării.

"Bifa aurie este pentru companii, bifa gri este pentru guverne, bifa albastră este pentru persoane fizice, fie că sunt celebrități sau nu. Toate conturile verificate vor fi autentificate manual înainte ca bifa să se activeze", a scris acesta vineri pe Twitter, numind măsura "dureroasă, dar necesară".

El a mai spus că toate conturile verificate vor fi autentificate manual înainte de a primi una dintre aceste bife.

Twitter cu sau fără bani

Cu toate acestea, a rămas neclar dacă utilizatorii vor trebui să plătească pentru acest serviciu.

Publicația The Verge a relatat că abonamentul pentru utilizarea serviciului numit "Twitter Blue" ar putea crește de la 5 la 20 de dolari, respectiv de la 5 la 20 de euro.

Musk a folosit Twitter pentru a se consulta cu utilizatorii cu privire la unele planuri pe care le are cu platforma, cum ar fi dacă Twitter ar trebui să ofere o amnistie generală pentru conturile suspendate, atâta vreme cât acestea nu au încălcat legea sau nu au făcut spam.

În urma sondajului, pe care l-a numit "Vox Populi, Vox Dei" (vocea poporului, vocea lui Dumnezeu – n.red.), a declarat că va începe să ofere din nou acces la paltformă conturilor controversate, precum cel al fostului președinte Donald Trump.

Săptămâna trecută, fostului președinte american Donald Trump, care a fost acuzat de răspândirea unor dezinformări despre COVID-19 și de incitare violențe în legătură cu atacul de la Capitoliul SUA din 2021, i-a fost reactivat contul de Twitter.

De asemenea, Musk a concediat o mare parte din personalul Twitter, inclusiv pe cei care au eliminat conturile care răspândeau dezinformări sau incitau la ură. Alții au demisionat în masă după ce Musk a dat un ultimatum angajaților să își ia munca mult mai în serios, "hardcore", sau să părăsească compania.

Biroul din Bruxelles al Twitter s-ar fi închis săptămâna aceasta după ce cei doi angajați rămași au plecat, ceea ce ridică temeri cu privire la faptul că platforma de socializare va respecta noile reglementări stricte ale UE privind controlul conținutului online.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE