Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cea mai scumpă înghețată din lume costă 6.200 de euro

O înghețată japoneză preparată cu ingrediente europene a fost desemnată cea mai scumpă din lume de către Guinness World Records, scrie euronews.com.

Denumită "Byakuya", care în japoneză înseamnă "soarele de la miezul nopții", această delicatesă, creată de brandul Cellato, costă 873.400 de yeni japonezi, adică 6.200 de euro.

De ce este atât de scumpă?

Motivul constă în alegerea ingredientelor. Printre acestea se numără arome prestigioase din Italia - patria înghețatei - inclusiv Parmigiano Reggiano și o trufă albă rară cultivată în regiunea Piemont, care are un preț de 2 milioane de yeni japonezi (13.800 de euro) pe kilogram. Desertul de lux include, de asemenea, frunze de aur comestibile și drojdie de sake.

Scopul Cellato a fost acela de a îmbina ingredientele și aromele europene și japoneze sub formă de înghețată și, pentru a atinge acest obiectiv, compania a lucrat cu bucătarul Tadayoshi Yamada de la restaurantul RiVi din Osaka, cunoscut pentru bucătăria sa creativă de fuziune.

"Ne-a luat peste un an și jumătate pentru a o dezvolta, cu multe încercări și erori, pentru a obține gustul potrivit. Obținerea unui titlu Guinness World Records a făcut să merite tot efortul", a declarat Cellato.

Cellato intenționează să lanseze produse cu alte combinații de ingrediente de lux, cum ar fi șampanie și caviar.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE