Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bitcoin, la cel mai mic nivel din ultimii doi ani, pe fondul păbușirii bursei de criptomonede FXT

Publicat de: Euronews

Criptomonedele continuă să resimtă unda de șoc a prăbușirii bursei de criptomonede FTX, Bitcoin coborând marți la minimul ultimilor doi ani de 15.480 de dolari, în timp ce alte criptomonede urmează tendința descendentă, relatează Euronews Next.

Falimentul FTX

Acest lucru vine în contextul în care întreaga piață cripto a pierdut peste 1,4 trilioane de dolari  în acest an, inclusiv colapsul monedei Terra Luna și căderea FTX, a treia cea mai mare bursă de cripto din lume, condusă de Sam Bankman-Fried.

FTX a intrat în faliment luna aceasta, după ce CoinDesk și-a exprimat îngrijorările privind o criză de lichidități. La scurt timp după aceea, Changpeng Zhao, directorul executiv al bursei de criptomonede Binance, a declarat că firma sa își va vinde jetoanele FTT, declanșând începutul imploziei FTX.

Binance a declarat apoi că a semnat o scrisoare de intenție pentru a cumpăra FTX, dar apoi a revenit asupra deciziei sale, spunând că problemele FTX au fost „dincolo de controlul nostru”.

Pe lângă Bitcoin, cea de-a doua criptomonedă ca mărime, Ethereum, a scăzut cu 13% în ultima săptămână, ajungând marți la 1.089 de dolari.

Mai multe burse de criptomonede resimt situația

Acțiunile Coinbase au fost închise luni în scădere cu peste 8%, cel mai scăzut punct de când a intrat pe piață, în aprilie anul trecut. În ultimele patru ședințe de tranzacționare, a pierdut peste un sfert din valoare.

Între timp, FTX ar datora aproximativ 3,1 miliarde de dolari celor mai mari 50 de creditori ai săi, în timp ce companiile lui Bankman-Fried aveau doar 1,2 miliarde de dolari în numerar la 20 noiembrie.

Înlocuitorul lui Bankman-Fried în funcția de director general al FTX, John J. Ray III, încearcă să vândă sau să restructureze imperiul FTX. El a semnalat lipsa de experiență a managerilor de rang înalt și modul în care fondurile companiei au fost folosite pentru a cumpăra proprietăți imobiliare în Bahamas, unde Bankman-Fried a mutat operațiunile FTX.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE