Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marea Britanie: Bursa de criptomonede FTX ar putea opera fără autorizație

Publicat de: Elena Moldoveanu

Autoritatea britanică de reglementare financiară, Financial Conduct Authority (FCA), a declarat că bursa de criptomonede FTX ar putea oferi servicii sau produse financiare în Marea Britanie fără a fi autorizată, relatează Euronews Next.

„Este puțin probabil să vă recuperați banii dacă lucrurile merg prost”

FTX este una dintre cele mai mari burse de criptomonede din lume, sporindu-și profilul în acest an prin faptul că a ajutat platformele de active digitale care au eșuat, pe măsură ce prețurile criptomonedelor s-au prăbușit.

„Aproape toate firmele și persoanele fizice care oferă, promovează sau vând servicii sau produse financiare în Marea Britanie trebuie să fie autorizate sau înregistrate de noi. Această firmă nu este autorizată de noi și vizează persoane din Marea Britanie. Nu veți avea acces la Financial Ombudsman Service și nici nu veți fi protejați de Financial Services Compensation Scheme (FSCS), astfel încât este puțin probabil să vă recuperați banii dacă lucrurile merg prost”, a declarat vineri FCA într-o declarație.

Autoritățile de reglementare din întreaga lume continuă să se confrunte cu modul cel mai bun de a reglementa industria criptomonedelor. În aprilie, guvernul britanic a declarat că se angajează să reglementeze „stablecoins”, iar în iulie, FCA a declarat că sunt necesare norme globale pentru a reglementa firmele internaționale de criptomonede și pentru a „menține piețele curate”.

În aceeași lună, Uniunea Europeană a convenit asupra unui nou regulament de referință care le oferă emitenților de criptomonede și furnizorilor de servicii conexe un „pașaport” pentru a servi clienții din întreaga UE de la o singură bază, respectând în același timp normele privind capitalul și privind protecția consumatorilor.

FTX nu a răspuns la solicitarea de comentarii trimisă luni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE