Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ethereum, noua competiție a Bitcon. Actualizarea care face criptomoneda mai ecologică

Publicat de: Elena Moldoveanu

Ethereum, a doua cea mai mare criptomonedă după valoarea de piață, tocmai a trecut ultimul test înainte de a trece la actualizarea Merge, despre care spune că o va face mai ecologică și, prin urmare, mai competitivă față de Bitcoin, conform Euronews Next.

Tranziție prietenoasă cu mediul

Ethereum a fost creat în urmă cu aproape un deceniu și a fost minat prin intermediul unui mecanism proof-of-work. Sistemul funcționează ca un joc competitiv de ghicire numerică, iar prima persoană care rezolvă puzzle-ul primește o sumă fixă de criptomonedă. Această acțiune necesită o rețea globală de calculatoare care să funcționeze în același timp atunci când are loc o tranzacție și, prin urmare, mai multă energie.

Criptomoneda a depus eforturi pentru a trece la modelul proof-of-stake, care utilizează mai puțină energie pentru a bate jetoane și a verifica tranzacțiile, permițând utilizatorilor să își valorifice Ether-ul. Nu numai că este mai prietenos cu mediul, dar se spune, de asemenea, că face ca tranzacțiile să fie mai rapide.

Testul final a avut loc miercuri seara. Rețeaua de testare, denumită Goerli (după numele unei gări din Berlin), funcționează prin simularea rețelei principale care va fi lansată. Ea permite dezvoltatorilor să testeze software-ul și să facă ultimele modificări sau să rezolve bug-uri înainte ca actualizările să fie implementate pe blockchain.

Reducerea emisiilor de carbon

Industria mineritului de cripto are ramificații grave asupra mediului, dar unii din această industrie, cum ar fi Ethereum, încearcă să reducă emisiile de carbon. Universitatea din Cambridge estimează că numai Bitcoin generează 132,48 terawatt-oră (TWh) anual, ceea ce este mai mare decât consumul anual de energie al Norvegiei în 2020.

Între timp, în Statele Unite, unde are loc peste 35% din mineritul Bitcoin de când minerii au plecat din China după ce aceasta a interzis procesul în 2021, creează 0,85 de kilograme de dioxid de carbon pe kWh.

Se așteaptă ca Merge să fie implementat în septembrie, dar data exactă nu a fost încă confirmată.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE