Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

PayPal dezvoltă un nou instrument care permite utilizatorilor să mute active în portofele externe

Unii clienți PayPal pot acum să își mute criptomonedele, cum ar fi Bitcoin, din conturile lor în portofele și schimburi externe. Gigantul plăților online a anunțat că anumiți clienți din Statele Unite vor putea utiliza acest serviciu în această săptămână, iar toți clienții eligibili din SUA vor putea utiliza această funcție în lunile următoare, relatează Euronews.com.

PayPal, aplicația folosită pentru a transfera bani

Noul serviciu presupune că utilizatorii PayPal pot trimite criptomonede către alți clienți PayPal în câteva secunde, fără taxe sau costuri de rețea. În octombrie 2020, compania a început să permită clienților să cumpere, să vândă și să dețină Bitcoin, Ethereum și Litecoin. Cu toate acestea, ei nu au putut muta deținerile cripto din platforma sa, până acum.

„Această funcție a fost clasificată în mod constant de către utilizatori ca fiind una dintre cele mai solicitate îmbunătățiri de când am început să oferim cumpărarea de cripto pe platforma noastră”, a declarat Jose Fernandez da Ponte, SVP și director general pentru blockchain, cripto și monede digitale la PayPal.

Eforturi pentru a include criptomonede în serviciile sale

În luna martie a anului trecut, PayPal a lansat o funcție care le permitea clienților să plătească cu active cripto în milioane de afaceri online. De asemenea, compania a spus la începutul acestui an că explorează lansarea propriei monede stabile, care a fost denumită PayPal Coin.

Euronews Next a contactat PayPal întrebând dacă va oferi noua funcție și utilizatorilor din Europa. Compania a refuzat să comenteze planurile viitoare.

PayPal nu este prima companie de plată digitală care transferă active cripto în platforma sa. În aprilie, Robinhood a spus că 2 milioane dintre clienții săi „eligibili” ar putea transfera active digitale în platforma sa, după ce a fost activat un portofel cripto.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE