Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

New York: Energia generată de combustibili fosili nu va mai putea fi folosită pentru a mina criptomonede

Statul New York a adoptat un proiect de lege care impune o interdicție de doi ani a utilizării centralelor electrice pe combustibili fosili pentru a furniza energie minerilor de criptomonede, precum Bitcoin.

Cu toate acestea, guvernatorul democrat Kathy Hochul nu a decis încă dacă va semna proiectul. „Există un act de echilibrare implicat aici, foarte mult un act de echilibru”, a spus guvernatorul într-un comunicat, conform Euronews.com.

Minatul criptomonedelor necesită multă energie electrică pentru a alimenta sistemele informatice care concurează pentru a rezolva puzzle-uri matematice pentru a valida tranzacțiile blockchain. Minerul care rezolvă primul puzzle-ul este recompensat cu criptomonede.

Proiectul de lege, subiectul controverselor

Adunarea de Stat a adoptat proiectul de lege în aprilie, iar Senatul l-a adoptat la sfârșitul săptămânii trecute. Acesta face parte din efortul statului de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 85% până în 2050.

„Trebuie să asigurăm protecția mediului, dar în același timp să protejăm oportunitatea locurilor de muncă în zonele cu activitate redusă și să ne asigurăm că energia care este consumată de aceste entități este gestionată corespunzător,” a afirmat guvernatorul Kathy Hochul.

Operațiunile miniere de criptomonede „sunt o industrie în expansiune în statul New York”, care „va crește foarte mult cantitatea de energie consumată” în stat, potrivit proiectului de lege.

Pentru a împiedica creșterea emisiilor de gaze cu efect de seră în cazul minatului de criptomonede, proiectul de lege ar impune un moratoriu asupra eliberării și reînnoirii permiselor pentru instalațiile de generare a energiei electrice. Sunt vizate instalațiile care utilizează un combustibil pe bază de carbon și furnizează energie care este utilizată pentru minatul de criptomonede.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE