Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Acțiunile celei mai mari burse de criptomonede din SUA, în scădere

Acțiunile Coinbase, cea mai mare bursă de criptomonede din SUA, au scăzut miercuri cu 21%, deoarece compania se confruntă cu o investigație pentru a stabili dacă a permis în mod necorespunzător americanilor să tranzacționeze active digitale care ar fi trebuit înregistrate ca valori mobiliare, relatează Euronews.com.

Investigație asupra schimbului criptografic

Bloomberg a relatat inițial povestea și o a scris luni că trei persoane familiarizate cu acest subiect au vorbit despre o investigație privind practicile Coinbase de către Comisia pentru Securitate și Schimburi din SUA (SEC). SEC nu a confirmat încă existența investigației.

Coinbase a declarat că este încrezătoare în ceea ce privește diligența sa. Directorul juridic al companiei a declarat marți reporterilor că nu a listat niciun fel de valori mobiliare pe platforma sa.

Acțiunile Coinbase erau în scădere chiar înainte ca Bloomberg să anunțe știrea privind investigația neconfirmată a SEC și au scăzut cu 14% marți și cu 21,8% luni. Acțiunile Coinbase au scăzut cu 77% față de anul trecut.

Deși o parte din motivul performanței companiei ar putea fi atribuit volatilității pieței cripto, este greu de negat că problemele sale cu SEC încep acum să aibă un impact asupra rezultatelor companiei.

Un purtător de cuvânt al Coinbase a declarat pentru Reuters că societatea nu listează valori mobiliare pe platforma sa, în timp ce autoritatea de reglementare a refuzat să comenteze raportul.

„Suntem încrezători că procesul nostru riguros de diligență - un proces pe care SEC l-a revizuit deja, ține valorile mobiliare în afara platformei noastre”, a declarat Paul Grewal, șeful departamentului juridic al companiei

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE