Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De ce Bitcoin și alte criptomonede se pregătesc pentru o săptămână grea

Bitcoin se confruntă cu o săptămână tensionată, deoarece banca centrală a SUA pare să ia o decizie politică masivă privind ratele dobânzilor care va afecta criptomoneda deja slăbită. Cea mai populară criptomonedă a scăzut cu puțin peste 4% luni dimineață și s-a scufundat pentru scurt timp sub 22.000 de dolari, ajungând la aproximativ 21.820 de dolari, după ce a înregistrat câștiguri în ultima lună.

Majorarea dobânzii Rezervei Federale a SUA

Al doilea cel mai mare criptograf Ether și alt-coins mai mici, precum Solana, au înregistrat, de asemenea, scăderi similare de puțin peste 4 procente. Aceasta vine după ce Ether a înregistrat săptămâna trecută câștiguri de aproape 50%, după ce a anunțat dezvoltarea unei actualizări numite „Merge”, care va muta criptomoneda la un sistem mai eficient din punct de vedere energetic și mai ecologic în septembrie.

Deși criptomonedele au fost inițial aprobate ca o alternativă la sistemul financiar tradițional, acestea sunt afectate în mare măsură de finanțele tradiționale, deoarece capitalul instituțional a vărsat bani în activele digitale. Rezerva Federală a SUA (Fed) se va reuni marți și miercuri, iar economiștii se așteaptă la o nouă majorare a ratei dobânzii, pe măsură ce inflația globală și problemele economice se amplifică.

Recentele majorări ale Fed au fost cele mai agresive din ultimele decenii, iar întâlnirea din această lună are loc în contextul în care investitorii încearcă să își dea seama dacă decizia Fed a declanșat sau va declanșa o recesiune, ceea ce ar putea avea un impact catastrofal asupra piețelor globale, inclusiv asupra criptomonedelor.

Cu toate acestea, se preconizează că va fi o majorare mai puțin agresivă, la 75 sau 100 de puncte de bază.

Declinul criptomonedelor

Piața criptomonedelor s-a aflat pe muchie de cuțiut în acest an, după ce numeroase monede virtuale au căzut, iar volumele de tranzacționare s-au redus pe principalele burse. În ultimele două luni moneda stabilă Terra și moneda soră Luna s-a prăbușit aproape complet și și-a pierdut valoarea. Nu numai că prețurile cripto au scăzut, dar și trei companii cripto au dat faliment.

De asemenea, săptămâna sunt așteptate și cifrele privind produsul intern brut al SUA pentru al doilea trimestru, care vor apărea joi.

Cifrele PIB-ului din primul trimestru au scăzut cu 1,6 procente. În cazul în care există două rezultate contractuale la rând, acestea sunt considerate un semn de recesiune.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE