Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Profilul investitorului în crypto: 50 de ani și un venit anual de 100 de mii de dolari

Persoanele cu vârste de peste 50 de ani reprezintă cel mai numeros grup de investitori în criptomonede, potrivit unei cercetări de piață efectuate în Statele Unite ale Americii.

Studiul prezintă profilul celor care dețin sau au tranzacționat criptomonede în ultimele șase luni. În linii mari, mai bine de un sfert dintre americanii cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani se află în această situație.

Interesant este că pe primul loc - aproape o treime din total - se încadrează în categoria de vârstă 50+. Cele mai populare trei motive pentru care aceștia tranzacționează criptomonede: le consideră "viitorul finanțelor", nu vor să rateze trendurl sau, pur și simplu, își extind portofoliul de investiții.

Turbulențele de pe piață, din ultimele săptămâni, au stricat planurile tuturor.

Investițiile în criptomonede, nerecomandate tuturor

„Dacă ei (investitorii, n.red.) vor criptomonede, ar trebui să reprezinte o porțiune foarte mică alocată din portofoliul lor, pe care ar trebui să fie pregătiți să o piardă”, a afirmat Erik Knutzen, director de investiții pentru strategii cu mai multe clase de active din cadrul Neuberger Berman.

„Nu le-am recomanda (investițiile în criptomonede, n.red.) tuturor”, a continuat Knutzen.

Afirmațiile vin în contextul în care Bitcoin, reperul crypto, este în continuă scădere. În prezent, la puțin peste 20.000 de dolari, se situează la un nivel cu aproape 70% mai jos decât cea mai mare cotă istorică: aproape 69 de mii de dolari, în noiembrie 2021.

Cu toate acestea, investitorii și analiștii în criptomonede urmăresc orice indiciu conform căruia bitcoin ar putea reveni.

Nikolaos Panigirtzoglou de la JP Morgan, împreună cu echipa sa de strategie globală, au precizat săptămâna trecută că haosul de pe piață a avântat atât de mult sentimentul investitorilor, încât anumite valori au semnalat că în prezent este „un punct de intrare bun pentru investitorii pe termen lung”.

Echipa JP Morgan estimează că „valoarea echitabilă” a Bitcoin ar fi de 38.000 de dolari, calcul bazat pe un model care ia în considerare volatilitatea criptomonedei la aur. 

Care sunt veniturile investitorilor

Sondajul KuCoin vine la o săptămână după ce un studiu realizat de Rezerva Federală din SUA a concluzionat că 12% din americani au investit, anul trecut, în criptomonede.

Cercetarea nu a detaliat vârsta participanților la studiu, însă jumătate dintre cei care au investiții în criptomonede au un venit anual de peste 100.000 de dolari, în timp ce aproape o treime aveau un venit mai mic de 50.000 de dolari.

sursa informațiilor: euronews.com

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE