Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Piața criptomonedelor, sub presiune. Bitcoin a ajuns la cel mai mic nivel din ultimele 18 luni

Publicat de: Euronews

Celsius Network, o platformă descentralizată de tranzacționare a criptomonedelor, a anunțat că va întrerupe retragerile și transferurile dintre conturi din cauza „condițiilor extreme de pe piață”, ulterior presiunilor existente pe piața criptomonedelor.

„Luăm aceste acțiuni necesare… astfel încât să stabilizăm lichiditatea și operațiile, asta în timp ce luăm măsuri pentru a prezerva și proteja activele (clienților, n.red.)”, a precizat platforma Celsius, care este un jucător semnificativ pe piața criptomonedelor.

Printre „condițiile extreme de pe piață” se numără scăderea valorii Bitcoin cu 10% în doar 24 de ore, la o cotă de sub 25.000 de euro per unitate, care reprezintă cea mai mică cotă din ultimele 18 luni.

Nici Ethereum, care are a doua cea mai bună capitalizare pe piața criptomonedelor, după Bitcoin, nu stă mai bine. Valoarea Ethereum a scăzut în ultima zi cu mai mult de 8% și a ajuns la 1.245 de euro per unitate, cel mai scăzut preț din martie 2021.

„Mai mult, clienții vor continua să acumuleze recompense în timpul pauzei, în conformitate cu angajamentul nostru față de clienții noștri”, dă asigurări platforma, care a obținut, la finele anului trecut, o finanțare de 716 milioane de euro.

Activele Celsius au scăzut cu aproape 41%, în mai puțin de nouă luni

Celsius Network oferă produse cu dobânzi clienților care-și depozitează criptomonedele pe platformă, după care le împrumută pe acestea pentru a dobândi profit.

În august 2021, compania anunța active de 19.1 miliarde de euro. La mai puțin de 9 luni distanță, însă, activele platformei au scăzut cu 40,8%, ajungând la o valoare de 11,3 miliarde de euro în luna mai a acestui an.

În timp ce industria împrumuturilor de criptomonede a devenit din ce în ce mai mare, sectorul a început să intre și sub lupa reglementatorilor, în special în Statele Unite ale Americii.

Piața criptomonedelor este, de câteva luni, sub presiune, după ce a ajuns în categoria „activelor riscante”, ca urmare a creșterii ratelor dobânzilor băncilor centrale din întreaga lume.

Scăderea prețurilor criptomonedelor a fost atât cauzată, cât și contribuitoare, la eșecul unor criptomonede precum TerraUSD. Proiectată pentru a fi o criptomonedă cu un preț stabil (stablecoin), raportată la dolarul american, valoarea TerraUSD a intrat în colaps luna trecută, fapt ce a zguduit industria criptomonedelor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE