Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Edward Snowden: Nu mai investiți în criptomonede, doar folosiți-le! Strategia fostului angajat al CIA

Celebrul avertizor de integritate Edward Snowden, fost angajat al CIA, a dezvăluit recent ce strategie are în privința criptomonedelor. El a confirmat că a folosit Bitcoin pentru a cumpăra serverele pe care a stocat informațiile și documentele sustrase din arhiva NSA.

„În general, nu incurajez oamenii să își bage banii în criptomonede, ca tehnologie, și asta este ceea ce mă diferențiază de mulți din comunitatea” digitală, a declarat Edward Snowden, la o conferință organizată de Coin Desk, săptămâna trecută, în Texas.

Aflat în Rusia, unde a primit rezidență permamentă, Edward Snowden a intervenit online la evenimentul din SUA și a recunoscut că Bitcoin i-a fost util. „În 2013, am folosit Bitcoin pentru a plăti, sub pseudonim, pentru servere”, a spus avertizorul de integritate, referindu-se la serverele pe care a stocat documentele NSA.

Edward Snowden a părăsit SUA după ce a transmis presei zeci de mii de documente ce probau amploarea activităţilor NSA şi demonstrau dimensiunea supravegherii electronice exercitate de Washington.

Aceste dezvăluiri au suscitat tensiuni foarte puternice între SUA şi aliaţii lor, iar decizia autorităţilor ruse de a-i acorda un permis de şedere a provocat indignarea SUA. Snowden, căruia i-a fost retras paşaportul american la cererea Washingtonului, a ajuns la Moscova în mai 2013 venind de la Hong Kong.

Bitcoin, în cădere liberă

Valoarea de piaţă a tuturor criptomonedelor a coborât, luni, sub pragul de 1.000 de miliarde de dolari, pentru prima dată după luna ianuarie 2021, şi conform datelor publicate de firma CoinMarketCap, care urmăreşte evoluţia criptomonedelor, a ajuns până la un minim de 926 de miliarde de dolari, informează Reuters.

La nivel global, există peste 4.000 de criptomonede, însă monedele cu cea mai mare valoare de piaţă sunt Bitcoin, Ethereum, Tether, XRP şi Bitcoin Cash.

Cotaţia bitcoin, cea mai importantă criptomonedă, a scăzut luni cu 10% până la 23.750 de dolari, cea mai scăzută valoare din ultimele 18 luni. De la începutul anului şi până în prezent bitcoin a pierdut aproximativ 50% din valoare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE