Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Biden îl ironizează pe Trump. ”Un candidat e prea bătrân și incapabil mintal pentru a fi președinte. Celălalt sunt eu”

Președintele american Joe Biden l-a criticat în termeni duri pe Donald Trump, fostul lider de la Casa Albă, și nu a ezitat să facă glume despre sănătatea mintală a contracandidatului său, în timpul unui discurs susținut la cina Gridiron Club, o tradiţie de la Washington ce datează încă din anul 1880, relatează agenția Reuters.

"Un candidat este prea bătrân și incapabil mental pentru a fi președinte. Celălalt sunt eu", a afirmat Biden sâmbătă, în fața a peste 650 de invitați printre care s-au numărat premierul irlandez Leo Varadkar, fondatorul Amazon și proprietarul Washington Post, Jeff Bezos, și directorul executiv al TikTok, Shou Zi Chew, a cărui afacere în SUA ar putea fi interzisă prin votul Senatului american.

Aceasta a fost prima apariție a președintelui Biden la acest dineu, în cadrul căruia politicienii și jurnaliștii dau replici umoristice într-o ceremonie formală. Donald Trump a participat la cina Gridiron Club în 2018.

În vârstă de 81 de ani, Joe Biden a obținut recent nominalizarea Partidului Democrat pentru alegerile prezidențiale din noiembrie, unde îl va înfrunta pe Donald Trump (77 de ani), miliardarul republican care vrea să-și ia revanșa după scrutinul pierdut în 2020.

Biden încearcă să câștige încrederea alegătorilor, în condițiile în care unii dintre ei consideră că este prea bătrân pentru a candida din nou la președinție.

Echipa de campanie a lui Trump nu a reacționat după afirmațiile făcute de președintele SUA.

La rândul său, Donald Trump a pus la îndoială capacitatea mentală a lui Biden de a fi președinte.

Biden a vorbit despre importanța presei, despre care a spus că nu este "dușmanul poporului", în contrast puternic cu afirmațiile lui Trump despre mass-media.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE