Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Joe Biden reacționează după ce a fost acuzat c-ar avea memorie slabă. ”Știu ce fac, la naiba. Nu am probleme”

Președintele american Joe Biden a declarat joi seara că nu are probleme de memorie, după ce un procuror special l-a descris într-un raport drept un bărbat în vârstă ”cu memorie slabă”.

Vizibil furios, Joe Biden a reacționat chiar în cadrul unei conferințe de presă la Casa Albă, relatează agenția France Presse, citată de Agerpres.

”Sunt un om în vârstă şi ştiu ce fac, la naiba. Nu am probleme de memorie", a afirmat Joe Biden (81 de ani).

De asemenea, liderul de la Casa Albă a criticat în termeni duri faptul că autorii raportului au precizat că a uitat data morții fiului său, Beau.

”Cum naiba îndrăzneşte?", a spus Biden.

În octombrie 2022, președintele american a afirmat în mod eronat, în timpul unui discurs susținut în statul Colorado, că fiul său cel mare, Beau, care a murit de cancer în 2015, ”și-a pierdut viața în Irak”.

Beau Biden a luptat în Irak în perioada 2008-2009. În 2015, el a murit la vârsta de 46 de ani de cancer la creier, după ce a fost internat în Statele Unite.

Potrivit sursei citate, procurorul special, responsabil cu anchetarea acuzaţiilor de gestiune defectuoasă a documentelor secrete de către Joe Biden, a decis să nu recomande urmărirea penală. Într-un raport publicat joi, îl descrie pe președintele american drept "un bărbat în vârstă cu o memorie slabă".

Raportul are 388 de pagini, iar procurorul special a evidențiat că a observat, cu ocazia unui interviu de cinci ore, pe parcursul a două zile, că memoria lui Joe Biden ”s-a înrăutăţit”.

"Nu îşi mai aducea aminte când a fost vicepreşedinte", nemaiştiind exact în ce an a început ori s-a încheiat mandatul său, nici exact anul morţii fiului său cel mare Beau, a scris procurorul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE