Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Joe Biden a confundat-o pe Angela Merkel cu fostul cancelar Helmut Kohl care a decedat

Joe Biden a făcut o nouă gafă, la un eveniment recent de campanie. Președintele american în vârstă de 81 de ani i-a confundat pe foștii cancelari germani Angela Merkel și Helmut Kohl, care a decedat în 2017. Acesta a fost al doilea episod de confuzie în mai puțin de o săptămână, după cum arată Politico. 

Joe Biden a ținut un discurs vineri la o strângere de fonduri din New York, moment în care liderul democrat și-a amintit de o conversație purtată cu liderii G7 în anul 2021, despre subiectul atacului din 6 ianuarie asupra Capitoliului SUA, relatând o presupusă discuție cu Helmut Kohl. 

În realitate, lucrurile nu au stat chiar așa. Într-adevăr Joe Biden a purtat o discuție cu un cancelar german în cadrul summitului G7 din 2021, însă nu cu Helmut Kohl, ci cu Angela Merkel. Helmut Kohl a fost cancelar al Germaniei între anii 1982 și 1998 și a decedat cu patru ani înainte de evenimentul rememorat de Biden. 

Confuzia a șocat auditoriul, fiind a doua oară când Joe Biden comite o astfel de gafă în această săptămână. Biden a reușit să-l condunde pe Emmanuel Macron cu fostul președinte francez François Mitterrand, care a condus Franța din 1981 până în 1995 și a decedat în 1996. 

În luna iunie a anului trecut, Joe Biden a confundat războiul din Ucraina cu cel din Irak, menționând într-un discurs că Vladimir Putin ”va pierde războiul din Irak”. 

Donald Trump și gafele sale 

Nici fostul președinte republican Donald Trump, care va fi principalul adversar al lui Joe Biden la alegerile prezidențiale americane, nu se lasă mai prejos. 

Anul trecut, în luna octombrie, Donald Trump a încurcat Ungaria și Turcia și l-a numit pe premierul ungar Viktor Orbán președintele Turciei. În plus, în mai puțin o săptămână de la acest incident, Trump a gafat din nou zicând că Ungaria se învecinează cu Rusia. 

Recent, Donald Trump a reușit să o confunde pe candidata republicană la președinția SUA, Nikki Haley, cu fosta președintă a Camerei Reprezentanților Nancy Pelosi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE