Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Joe Biden a confundat Suedia cu Elveţia într-o declaraţie la summitul NATO

Publicat de: Sabina Coman

Preşedintele american Joe Biden a vorbit joi în faţa presei despre invitaţia de aderare la NATO adresată Finlandei şi Suediei, dar când a menţionat-o pe cea din urmă a spus „Elveţia”, însă şi-a dat seama de eroare şi s-a autocorectat imediat, spre amuzamentul jurnaliştilor, relatează Agerpres.

„Am primit un apel din partea liderului Finlandei” despre susţinerea SUA pentru aderarea la NATO, „am vorbit la telefon şi mi-a sugerat să vorbim cu lidera Elveţiei”, a afirmat Biden, făcând de fapt referire la şefa guvernului suedez, Magdalena Anderson.

Derutat probabil de relativa apropiere a numelui celor două ţări în limba engleză („Sweden” şi „Swiss”), preşedintele american şi-a dat totuşi seama de confuzie şi s-a autocorectat.

„Elveţia ... Dumnezeule...Dumnezeule...Se vede că sunt foarte dornic ca NATO să se extindă”, şi-a reparat el gafa făcută la conferinţa de presă de la închiderea summitului NATO de la Madrid.

Preşedintele în vârstă de 79 de ani a fost protagonistul unei alte gafe şi joia trecută, când a ţinut din greşeală înspre presă un bilet cu instrucţiuni în care consilierii săi îi indicau pas cu pas ce să facă în timpul unei întâlniri la Casa Albă, de la intrarea în sală până la părăsirea incintei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE